Ankara'da cemevi dedesine çirkin saldırı!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bir şahıs, Şah-ı Merdan Cemevi’nde cem yapıldığı sırada elindeki sandalyeleri cemevinin dedesine doğru fırlattıktan sonra koşarak kaçtı.
Ecem Çetin
|
30 Temmuz 2022, Cumartesi - 20:02
Ankara'da cemevi dedesine çirkin saldırı!

Ankara'nın Mamak İlçesinde bulunan Şah-ı Merdan Cemevi'nde cem yapıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişi tarafından cemevinin dedesine sandalye fırlatıldı. 

Saldırganın fırlattığı sandalyelerden birisi cemevinde oturan bir vatandaşın başına geldi. 

Saldırgan daha sonra cemevinden koşarak uzaklaştı. Olay anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Başına sandalye gelen vatandaş hafif yaralı halde hastaneye götürüldü. Olayın ardından polise haber verildi. Polisin şahsı arama çalışmaları sürüyor.

"10 yıldır ilk defa oluyor"

Cemevinin dedesi Kazım Erbektaş, 

"Bugün saat üç gibi ceme başlamıştık. Toplanıyordu millet. Yerime geçtim, üç beş kişi yanıma oturuyordu. Dışarıdan birisi geldi, üç beş tane sandalye fırlattı. Birisi oturduğu yerde üzerime geliyordu. Bir şey demeden kaçtı. Kameralarda görülüyor. Sesini filan duymadık. Ne için yaptı? 10 yıldır ilk defa oluyor. Bütün ekipler buradaydı. Avukatlarımız filan yanımızda. Yaralı arkadaşı hastaneye götürecekler. Polisler 'Bulacağız' diyor. Bütün cemevinin görüntülerine aldılar. Muharrem Ayı başladı. Şah-ı Merdan Cemevi de gözde bir cemevi. Kişi belki deli belki akıllı. Belki birileri yaptırdı. İhtimal dahilinde." ifadelerini kullandı. 

Öğrenilen bilgilere göre,  Tuzluçayır DAD, Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köy Derneği, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, Batıkent Serçeşme Cemevi'ne yönelik de saldırılar gerçekleşti.

Alevi kurumları Anafatma Cemevi önünde köy dernekleri ile birlikte açıklama yaptı. Açıklamada "Saldırı eş zamanlı gerçekleştirildi. Bu saldırı tüm Alevilere yapılmıştır. Yetkililere göreve çağırıyoruz. Failler bulunmalıdır" denildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1682862/ankarada-cemevi-dedesine-cirkin-saldiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.