Ankara Büyükşehir Belediyesinden üniversite adayları için tercih desteği...

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Kariyer, Doğru Tercihle Gelecek’ sloganıyla faaliyete geçen ve ilki gerçekleştirilen “1. Üniversite ve Tercih Günleri Gençlik Parkında üniversite adaylarının yoğun ilgisi ile karşılandı.
Ankara Masası
|
31 Temmuz 2022, Pazar - 14:42
Ankara Büyükşehir Belediyesinden üniversite adayları için tercih desteği...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üniversite tercihi yapacak Ankaralı öğrenciler için rehberlik hizmeti verdi.  ABB'nin gençlere yönelik fuarı, Gençlik Parkı Kültür Merkezi Otoparkı’nda düzenlendi. Üniversite adaylarının ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği fuara 50'den fazla okul, 500'den fazla akademisyen katıldı. Akademisyenler, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve yönlendirmelerde bulundu.

Öğrenciler, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından kurulan stantta verilen danışmanlık hizmeti ile  sıralama ve puanlarına göre uzman rehberlerden bilgi aldı. Öğrencileri sosyal medya hesabı üzerinden  1. Üniversite ve Tercih Günleri’ne davet eden Mansur Yavaş, öğrencilerle fuarda bir araya geldi. ABB tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti alan öğrenciler Yavaş ile hatıra fotoğrafları çektirdi.

Birçok ilden ilgi vardı

ABB'nin düzenlediği 1. Üniversite ve Tercih Günleri fuarına il dışından da yoğun ilgi gösterildi. Aileler çocuklarını gönül rahatlığı ile Başkent'te okutmak istediklerini belirtti. 

Aileler düşüncelerini şu sözlerle anlattı;  "Merve Köken : “Genellikle üniversiteler böyle hizmetleri veriyor ama Büyükşehir bazlı hiç görmemiştim. Ankara’da gördüm gerçekten beğendiğim bir hizmet oldu. Teşekkür ederim."

Gülce Duru Koç: “Adapazarı Sakarya’dan geldik. Ankara’yı tanımak ve üniversiteler hakkında bilgi almak için geldik. Aklımda çok fazla soru işareti vardı. Şehir dışından gelmiş biri olarak Gazi ve Ankara Üniversitesini çok merak ediyordum. Burada yakından kontak kurma şansım oldu. Çok güzel ilgilenildi bizimle. ABB’ye çok teşekkür ediyorum böyle büyük bir buluşmayı toplu bir şekilde gerçekleştirdiği için.”

Nilüfer Ökmen: “Eskişehir’den geliyorum. Çok merak ettiğim için geldim. Kızım sınava girdi hem bilgilenmek hem de okulları seçmek tercihlerden faydalanmak için.Bu hizmeti Sosyal medyadan duydum. Ben memnun oldum ve çok beğendim. Teşekkür ederiz.”


http://ankaramasasi.com/haber/1683400/ankara-buyuksehir-belediyesinden-universite-adaylari-icin-tercih-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.