Çubuk 7. Uluslararası Satranç Turnuvası başladı

Bu sene 7’incisi gerçekleştirilen Çubuk Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası tertiplenen törenle başladı. Bu yılki Satranç turnuvasına ülke içinden 45 şehirden ve yurt dışından 7 ayrı ülkeden toplam 372 sporcu katıldı.
Mevlüt Peker
|
01 Ağustos 2022, Pazartesi - 11:14
Çubuk 7. Uluslararası Satranç Turnuvası başladı

AYBÜ (Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi) Çubuk Yerleşkesinde gerçekleştirilen satranç turnuvası, Çubuk Belediyesi ve TSF’nin (Türkiye Satranç Federasyonu) desteği ile düzenleniyor. Turnuvanın açılışına AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, TSF Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Ak Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu ve çok sayıda davetli katıldı.

TSF Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu

TSF Yönetim Kurulu Üyesi WIM (Woman International Master - Bayan Uluslarası Usta) Nilüfer Çınar Çorlulu, Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın ilçede satrancı yürekten desteklediğini belirterek, teşekkürlerini iletti.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş

Çubuk ilçesinde gençlere ve spora özel önem verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Baki Demirbaş ise, “Sporcu Kenti Çubuk” sloganıyla sporcu kenti olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediklerini kaydederek, “Gerçekten bu tür organizasyonlar ilçemizin hem sosyal anlamda hem de sportif anlamında gelişmesine katkı verirken, tanıtım anlamın da son derece önemli katkıları olmaktadır.” diye konuştu.

AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı

1402 Ankara Savaşı’nın Çubuk’ta yaşanması sebebiyle ayrı bir öneminin bulunduğunu belirten AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı da, satrancın bir strateji oyunu olduğunu ve liderler ve hükümdarlar tarafından en iyi derecede oynandığını ifade ederek, “Aslında bu satranç turnuvasının Çubuk Ovasında olmasının önemli bir anlamı var. Bu ovada iki Türk hakanı aslında bir satranç oyunu oynadılar. Biri yendi (Timur), diğeri yenildi (I. Bayezid)” dedi.

Gençlerin üniversite tercihlerini yaptığını anımsatan Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, “Bir üniversite rektörü olarak söylüyorum: AYBÜ ailesini, bölümlerini görmeden ve anlamadan, incelemeden tercihlerinizi yapmayın” önerisinde bulundu.

Çubuk Kaymakamı Adem Keleş

Ankara Savaşı’nın 620’inci yılında turnuvanın başladığına dikkat çeken Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ise, “Biz bu savaşın olumlu yönlerine bakmak üzere satranç turnuvasını Ankara Savaşının olduğu tarihte yaptık. Yapılan bu tür etkinliklerle ve turnuvalarla Ankara Savaşına yönelik yapılan çalışmaların duyurulması kanaatindeyim.” diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam

Bu dönemlerde stratejinin tüm dünyada önemli olduğunu hatırlatan ve küçük yaşta satranç oyunu ile strateji bilinci kazanıyor olmanın değerine dikkat çeken AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam da, “İleriye yönelik umutlarımızın daha da artmasına sebep oluyor” dedi.

Yurt dışından 7 ülkeden ve Türkiye’den 45 ilden katılımcıların Çubuk’ta olduklarını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Lütfiye Selva Çam, “Çubuk Ankara’mızın en güzel ilçelerinden bir tanesidir. Her ne ihtiyacınız olursa biz buradayız ve yanınızdayız. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum. Bu oyunun kaybedeni yok biliyorum herkes kazanacak.” şeklinde konuştu.

Yurt dışından 7 ülke ve Türkiye’den 45 il 372 sporcu gönderdi

Konuşmalar sonrası AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AYBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ve Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş turnuvanın açılış hamlesini gerçekleştirdi.

Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Rusya ve Türkmenistan’dan 372 sporcunun mücadele edecekleri turnuva, 3 Ağustos Çarşamba günü tamamlanacak.

Diğer taraftan turnuva sebebiyle Çubuk ilçesinde hareketlilik yaşandığı görülürken, ilçe esnafı da yoğunluktan duydukları memnuniyeti ifade etti. 

http://ankaramasasi.com/haber/1685300/cubuk-7-uluslararasi-satranc-turnuvasi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.