Pursaklar Belediyesi iş arayanlara destek sağlıyor

Pursaklar Belediyesi iş arayan Pursaklılara destek vermek maksadıyla İstihdam Şefliği aracılığı ile, işveren ve işçileri buluşturarak Pursaklar ilçesindeki vatandaşların istihdamına destek sağlamayı sürdürüyor.
Mevlüt Peker
|
01 Ağustos 2022, Pazartesi - 12:00
Pursaklar Belediyesi iş arayanlara destek sağlıyor

Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü uhdesinde oluşturulan İstihdam Şefliği aracılığı ile vatandaşların iş bulmalarına yardımcı olmak amacıyla esnaflarla iletişime geçiliyor ve Pursaklar ilçe sakinlerinin istihdam edilmesi için yoğun çaba ve mesai harcanıyor.

60 alım yapılacak ama 21 kişi başvurdu

Bir işletmenin 60 personel alımı yapacağını, CV bırakan 112 vatandaşla iletişime geçtiklerini duyuran Pursaklar Belediyesi, 73 vatandaşın iş görüşmesini tamamen kabul etmediğini, iş görüşmesine yalnızca 21 vatandaşın geldiğini bildirdi.

Firma yetkililerinin değerlendirme yapacaklarını belirten Pursaklar Belediyesi, ilgili şirkette işe kabul edilecek vatandaşların belirlenerek duyurulacağını kaydetti.

Ertuğrul Çetin: Sokak sokak esnafımızı geziyoruz

Daha önce çok sayıda vatandaşın iş bulmasına vesile olduklarını bildiren Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin şunları söyledi:

“Belediye olarak bu zorlu günlere hemsehrilerimize yardımcı olmak için sokak sokak geziyor esnaflarımızla görüşmeler gerçekleştirerek ilçemizdeki istihdam oranını artırmak için çalışmalar yürütüyoruz. Firmalar işçi bulmakta zorlanıyor. Her işçi işveren buluşmasında bir kişinin bile işe yerleşme imkânı bizleri mutlu ediyor. İlçemizdeki esnaflarımızla her zaman dirsek temasında bulunmaya devam ederek vatandaşlarımıza yeni iş kapıları bulmak için durmadan yorulmadan çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

http://ankaramasasi.com/haber/1685332/pursaklar-belediyesi-is-arayanlara-destek-sagliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.