Meral Akşener'den Akkuyu paylaşımı! "Kabul edilemez"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin, İçtaş'ın sözleşmesini feshetmesine "Bu kabul edilemez" ifadeleriyle tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
01 Ağustos 2022, Pazartesi - 14:30
Meral Akşener'den Akkuyu paylaşımı! "Kabul edilemez"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin, İçtaş'ın sözleşmesini feshetmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Akşener sosyal medya hesabından şunları yazdı;

Teknoloji transferi ve yüksek teknolojili üretim, ülkemizin kalkınması için stratejik öneme sahip.

Ancak Akkuyu'da yapılan hukuksuz fesih işlemi, Türk şirketinin tasfiye edilerek ülkemizin nükleer enerji alanındaki gelişimini engellemek anlamına geliyor.

Bu kabul edilemez.

Rusya ile kurulan asimetrik ilişki biçimi artık sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Enerji Bakanlığını, konuyla ilgili millî sorumluluğunun bilinciyle hukuki yetkilerini ivedilikle kullanmaya ve gerekirse santrali millîleştirmek üzere gerekli adımları atmaya davet ediyorum.

"K anunlara, sözleşmeye aykırı, hileli ve geçersiz bir işlemdir"

Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin sözleşmesini feshettiği IC İçtaş, “T2-IC Ortak Girişim A.Ş ile Akkuyu Nükleer A.Ş. arasında imzalı sözleşme içinde bağlayıcı hüküm olan 06.10.2010 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasında imza edilmiş olan Milletlerarası Andlaşma’nın 5.5. maddesi gereklerine aykırı olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin muvafakatı alınmadan ve oldubittiye getirilerek yapılmak istenen bu fesih girişimi açıkça kanunlara, sözleşmeye aykırı, hileli ve geçersiz bir işlemdir” açıklamasını yaptı.

http://ankaramasasi.com/haber/1685590/meral-aksenerden-akkuyu-paylasimi-kabul-edilemez
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.