Esad yönetiminden Çin'e destek

Suriye yönetimi, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Çin'den gelen uyarılara rağmen Tayvan'ı ziyaret etmesini kınadı.
Onur Çetinkaya
|
03 Ağustos 2022, Çarşamba - 12:08
Esad yönetiminden Çin'e destek

Bir süredir devam eden Çin-Tayvan gerilimi dün, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretiyle iyice tırmandı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin bağımsızlığı Çin tarafından tanınmayan Tayvan'ı ziyaret etmesine ilişkin krizde Suriye'den de açıklama geldi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, Pelosi'nin ziyareti "uluslararası hukuka aykırı" ve "Çin Halk Cumhuriyeti’nin egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı duymayan düşmanca bir eylem" olarak nitelendi.

''Sadece Çin'i tanıyoruz''

Bakanlık,Suriye'nin yalnızca tek bir Çin'i tanıdığını ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin bu ziyarete karşı açıkladığı tutumları tam olarak desteklediğini, Çin'in koruma ve savunma hakkını savunmak egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumak için karar verdiği önlemleri ve adımları atma konusunda pazarlık veya pazarlık konusu olmadığını vurguladı.

http://ankaramasasi.com/haber/1690054/esad-yonetiminden-cine-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.