Gültekin Uysal'dan "soru hırsızlığı" tepkisi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "KPSS sorularının çalındığı" iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hükümete yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Mevlüt Peker
|
03 Ağustos 2022, Çarşamba - 14:31
Gültekin Uysal'dan "soru hırsızlığı" tepkisi

KPSS sorularının çalındığı yönündeki iddialara ilişkin dünkü paylaşımında "Paramızı çaldınız, soruları çaldınız, 20 yıllık zamanımızı çaldınız, gençlerin umudunu çaldınız! Velhasılı, her şeyimizi çaldınız." ifadesini kullanan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, bugünkü sosyal medya paylaşımında ise FETÖ'cülerin ÖSYM'de soruları çalmasının, tarihin kaydettiği en büyük hırsızlık olduğunu belirterek, onuru çalınamayan namuslu insanların bunun hesabını soracağını söyledi.

Gültekin Uysal paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Gün geçmiyor ki Akp’nin yönettiği bir kurumda skandal patlak vermesin! FETÖ’cülerin ÖSYM'de soruları çalması tarihin kaydettiği en büyük hırsızlıktır, çünkü Türk milletinin devletine olan güvenini çaldılar! Şimdi cabası… Onurunu çalamadığı namuslu insanlar hesabını soracak!"

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz pazar günü yapılan KPSS’nin (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Genel Yetenek, Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumu ile ilgili sosyal medyada bir iddia ortaya atılmış, 2022 KPSS'de çıkan soruların bazılarının, Yediiklim Yayınevi'nin daha önceki deneme sınavlarında sorduğu, videolu anlatımlarında yayınladığı soruların şıklarına kadar aynısı olduğunu ileri sürülmüştü.

İddiaların ardından ÖSYM'den kısa bir açıklama yapılmış ve “2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.” denilmişti.

Ancak iddiaların kısmen doğru olduğuna dair yeni bulgular sonrası Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınmıştı.

Resmi Gazete’de yayımlanan kararın, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesi gereğince verildiği belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vermişti.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, KPSS’deki ‘aynı soru’ iddialarıyla ilgili yaptığı açıklamada “Bugün DDK müfettişleri KPSS sınavı ile ilgili ÖSYM’ye gidecek” demiş ve "Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor." ifadelerini kullanmıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/1692265/gultekin-uysaldan-soru-hirsizligi-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.