Murat Köse ve Ali Erbaş'tan Şah-ı Merdan Ali Cemevi'ne ziyaret

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 30 Temmuz'da saldırıya uğrayan Şah-ı Merdan Ali Cemevi'ni ziyaret etti.
Ankara Masası
|
04 Ağustos 2022, Perşembe - 15:31
Murat Köse ve Ali Erbaş'tan Şah-ı Merdan Ali Cemevi'ne ziyaret

Muharrem ayının ilk gününde Ankara’da saldırıya uğrayan Şah’ı Merdan Ali Cemevi'ni Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ziyaret etti.

Köse ve Ali Erbaş, kendilerini ağırlayan cemevi dedesi Kazım Erbektaş'a geçmiş olsun dilekleri iletti.

"Birliğimize, beraberliğimize kasteden bu tür olaylar hiç olmaz"

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Erbaş, "Mübarek muharrem ayı dolayısıyla ziyaret etmek istedim. Cenab-ı Hakk muharrem ayımızı hayırlara vesile eylesin. İkinci olarak geçtiğimiz günlerde yaşadığımız üzüntü verici olay oldu. Birkaç cemevine saldırı yapıldı. Allah’tan o şahıs hemen bir an önce yakalandı ve tutuklandı. İnşallah birliğimize, beraberliğimize kasteden bu tür olaylar bundan sonra hiç olmaz” dedi.

“Biz kardeşiz, her zaman biriz beraberiz” diyen Erbaş, “Devletimize, milletimize anlayışı, mezhebi, inancı, ırkı ne olursa olsun hepimiz devletimizin birer muti vatandaşı olarak, birlik ve beraberlik içerisinde yaşama noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

"Kötü niyetlilere fırsat verilmeyecek"

Ziyaretin ardından Murat Köse sosyal medya hesabından "Menfur saldırı asla amacına ulaşmayacak, tam tersine kardeşliğimizi, dayanışmamızı ve birliğimizi daha da pekiştirecek, kötü niyetlilere fırsat verilmeyecek İnşaAllah." paylaşımında bulundu.

Ne olmuştu?

Ankara Mamak’ta, 30 Temmuz 14.30 sıralarında; Şah-ı Merdan Cemevi’nde ibadet sırasında bir kişi elindeki sandalyeleri cemevi dedesinin olduğu yere doğru fırlatmış, saldırganın fırlattığı sandalyelerden birisi cemevinde oturan bir yurttaşın başına gelmişti. Olay sonrasında saldırgan, olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştı.


http://ankaramasasi.com/haber/1693462/murat-kose-ve-ali-erbastan-sah-i-merdan-ali-cemevine-ziyaret
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.