ABB gelen şikayetler üzerine harekete geçti! Ankara metrosunda altyapı çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, 10 Ağustos-10 Eylül 2022 tarihleri arasında Batıkent-Sincan Hattı (M3) İstanbul Yolu İstasyonu ve Botanik İstasyonu arasında bulunan hattın iki ayrı bölgesinde, hattın yapımı sırasında uygun olmayan malzeme kullanımı sonucu ray altyapısında meydana gelen bozulmalar nedeniyle zemin düzeltme çalışması yapacak.
Ecem Çetin
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 11:00
ABB gelen şikayetler üzerine harekete geçti! Ankara metrosunda altyapı çalışması

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçti. 

Müdürlüğün yaptığı çalışmalar neticesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tamamlanan İstanbul Yolu İstasyonu ve Botanik İstasyonu arasında bulunan hattın yapımında uygun olmayan malzeme kullanıldığı tespit edildi.

Yapılan inceleme ve etüt neticesinde ortaya çıkan durum ayrıca sondaj çalışması ve akademisyenlerin raporlarıyla da desteklendi. 

Müdürlük, hattın hatalı dolgu yapılan 129 metrelik kısmının altyapısını değiştirme kararı aldı.  

Altyapı,  10 Ağustos-10 Eylül 2022 tarihleri arasında değiştirilecek. Çalışma sırasında İstanbul Yolu, Botanik, Mesa ve Batı Merkez İstasyonlarında işletme yapılamayacağı için vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları amacıyla Eryaman 1-2 ve Batıkent İstasyonları arasında otobüs aktarması yapılacak.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından bölgedeki tren işletmesi, daha güvenli, daha konforlu ve seyahat süresi kısalmış olarak tekrar vatandaşların hizmetine sunulacak.

http://ankaramasasi.com/haber/1694494/abb-gelen-sikayetler-uzerine-harekete-gecti-ankara-metrosunda-altyapi-calismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.