Başkan Ertuğrul Çetin’den “Temiz Pursaklar” çağrısı

Hava sıcaklıkları artışına paralel olarak çöp konteynerlerinin temizliklerini de sıklaştırdıklarını ifade eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, vatandaşlara “birlikte mücadele edelim” çağrısı yaptı.
Mevlüt Peker
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 11:36
Başkan Ertuğrul Çetin’den “Temiz Pursaklar” çağrısı

“Temiz Pursaklar Sağlıklı Yarınlar” sloganıyla hareket eden Pursaklar Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte temizlik, hijyen ve dezenfeksiyon çalışmalarını da artırdı.

Temizlik çalışmalarını takip eden Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, çöp poşetlerinin ağzı açık şekilde çöp konteynerlerine atılması sebebiyle sıcak havanın da etkisiyle yoğun şekilde pis kokunun oluştuğu ve sinek üremesinin daha da fazlalaştığına dikkat çekerek, belediye olarak hem koku ve sinek sorununun önüne geçmek hem de görüntü kirliliğine mani olmak için temizlik çalışmalarını sıklaştırdıklarını belirtti.

Pursaklar Belediyesi olarak hem çevre temizliğine hem de vatandaşların sağlığına önem verdiklerini kaydeden Ertuğrul Çetin, ‘‘Havalar ısındı, çöp konteyneri daha çok koku yapabilir, bunu önlemek için lütfen çöplerinizi poşet içinde ağzı bağlı bir şekilde atalım. İlçemiz sınırlarındaki tüm çöp konteynerlerinde zararlı haşerelerin, bakterilerin, kötü kokuların oluşumunun engellenmesi, çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi ve çevre kirliliğinin önlenmesi için çöp konteynerlerini sık sık köpüklü su ile yıkıyoruz. Hemşehrilerimizin sağlığını ilgilendiren temizlik konusunda aynı azim, aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.’’ diye konuştu.

Başkan Ertuğrul Çetin, Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı düzenli olarak yer üstü ve yer altı çöp konteynerlerinin dış ve iç yüzeylerini köpüklendirdikten sonra özel solüsyonlarla ve basınçlı suyla temizlediklerini, bu şekilde mikroplardan ve kötü kokudan Pursaklar ilçesini arındırdıkları ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/1694629/baskan-ertugrul-cetinden-temiz-pursaklar-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.