Sincan Okçuluk kursuna yoğun ilgi

Sincan Belediyesi’nin açtığı geleneksel okçuluk kursu büyük ilgi görüyor. 9-26 yaş arası gençlerin ve çocukların katıldığı Sincan Okçuluk kursuna şimdiye kadar 250 kişi kayıt yaptırarak hem keyifli vakit geçirdi hem de bir spor dalını öğrendi.
Mevlüt Peker
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 15:23
Sincan Okçuluk kursuna yoğun ilgi

Sincan Belediyesi, hem çocuklara ve gençlere Türk geleneklerini unutturmamak hem de spora teşvik etmek amacıyla ata sporu okçuluğu Sincan’a kazandırdı. Selçuklu Mahallesi’nde bulunan Gençlik Merkezi önünde inşa edilen 40 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki okçuluk sahasıyla gençlere ve çocuklara geleceğin sporcuları olma imkanı sağlanıyor.

Ata mirasının gelecek kuşaklara aktarıldığı Sincan Belediyesi Okçuluk Kursu’nun açıldığı günden bu tarafa 250 çocuk ve genç eğitim gördü. Kurslarda uzman eğitmenler tarafından saha malzemelerinin kullanımı öğretildi, kurallara ilişkin bilgiler verildi ve ok atışı uygulamalı olarak gösterildi.

Kursa katılan çocuklar ve gençler büyük heyecanla ok atma antrenmanı yaparken hem eğleniyor hem spor yapıyor hem de bir geleneğin yaşatılmasında rol alıyor.

Okçuluk kursunun ilk günden bu tarafa ilgi odağı olduğuna vurgu yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Okçuluk sporunun sevdirilmesi, yaygınlaştırılması, gelecek nesillere aktarılması, başarılı sporcuların yetiştirilmesi amacıyla sahamızı yaptık, kursumuzu açtık. Beklediğimizin üzerinde bir başvuru var. Sincan Belediyesi olarak okçuluk sporuna desteğimiz artarak devam edecek. Elimizden gelen tüm imkanlarımızı gençlerimiz için seferber edip nice Mete Gazoz’lar yetişmesi için onların yanında olacağız.” dedi.

Her hafta 3 gün ücretsiz eğitim veriliyor

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında açılan Sincan Belediyesi Okçuluk Kursunda haftanın 3 günü 9 ve 26 yaş arası gençlere ve çocuklara yönelik eğitim sunuluyor. Sincan Belediyesince ücretsiz sağlanan okçuluk kursu pazartesi, çarşamba ve cuma günleri 08.00’den 17.00’ye kadar sürüyor.

Okçuluk sporuna heves eden ve öğrenmek isteyen 18 yaş üstü gençler sincan.bel.tr adresinden başvuruda bulunarak kayıt yaptırabiliyor. 9-18 yaş arası çocuk ve gençlerin kayıtları ise ebeveynleri tarafından yine sincan.bel.tr adresinden başvuruda bulunmak suretiyle yaptırılabiliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1695084/sincan-okculuk-kursuna-yogun-ilgi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
İslam eldibis
21 Mayıs 2023, 20:29
Çok iyi bayıldım buna