Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Soçi'de bir araya geldi. Buluşmada Akkuyu mesajı dikkat çekti.
Onur Çetinkaya
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 15:51
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Soçi'ye yaptığı günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.

Erdoğan ve Putin'in Rus Sanatoryum'daki görüşmesi, saat 15.20'de başladı.

İki lider, 20 gün içerisinde ikinci kez görüşmüş oldu.

Konular masaya yatırılacak 

Görüşmede; Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştireceği olası operasyon, terörle mücadele, Suriye'deki son gelişmeler ile Rusya-Ukrayna arasındaki savaş, Türkiye'nin çabasıyla oluşturulan tahıl koridoru konularının yanı sıra savunma sanayii ve enerji alanında işbirliği, Akkuyu Nükleer Santrali konuları masada olacak.

'' Avrupa'daki tüketiciler Türkiye'ye minnettar olmalı" 

Erdoğan ile görüşmesinde  tahıl koridoru anlaşmasına değinen Rus lider, "Avrupa'daki tüketiciler Türkiye'ye minnettar olmalı" dedi.

'' Bugün dünyanın gözü Soçi'de''

Cumhurbaşkanı,''Heyetlerimizin Türkiye'de yaptığı görüşmeler verimli geçti. Birçok konu ele alındı. Şimdi bizim buna nokta koymamız, Türkiye-Rusya ilişkilerinde farklı bi sayfa açacak.'' diye konuştu.

Gerek enerji, gerek Karadeniz hattında tahıl konusunda atılan adımlar, ulaşımla ilgili atılan adımlar.Suriye'deki gelişmeleri de bu vesileyle ele alacağız diyen Erdoğan,''Terörle mücadelede işbirliği önem arz ediyor. Bugün dünyanın gözü Soçi'de. Bizim yapacağımız görüşmelerden sonra bunlara verilecek olan cevaplar, onları belirli istikamette yönlendirilecek. '' açıklamasında bulundu.

''Erdoğan'dan Akkuyu mesajı''

Akkuyu'nun büyük önem arz ettiğini dile getiren Erdoğan, sürecin bir an önce bitmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı,''Enerji alanında Akkuyu konusunu bugün sizlerle bir noktaya getirmemiz, onu belli yerde gerçekten değerlendirerek karara bağlamamız, Akkuyu’daki süreci ertelemeye fırsat vermeyecektir. Çünkü belirlenen takvimin işlemesi ve Akkuyu’nun belirlenen zamanda bitirilmesiçok büyük önem arz ediyor. Zira Türkiye’nin enerji temininde yüzde 10 bir enerji potansiyelinin Akkuyu enerji santrali halledecek. Bu konuyla da ilgili olarak etraflıca bir görüşme yapmamızın faydalı olacağına inanıyorum.'' diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1695118/cumhurbaskani-erdogan-rusya-devlet-baskani-putin-ile-bir-araya-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.