Yılmazer: "Sağcı da solcu da değilim. Mülümanım"

Ak Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı, olarak hiçbir zaman sağcı olmadım. Ben sağcılaşan siyasete karşıyım, sağcılaşan siyasete karşıda her zaman söyleyecek sözüm olur. Ben AK Partiyi sağ bir parti olarak gördüğüm için değil, sağ bir parti olarak görmediğim için AK Partinin içerisindeyim” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
05 Ağustos 2022, Cuma - 18:20
Yılmazer: "Sağcı da solcu da değilim. Mülümanım"

Mehmet Yılmazer, Ankara masası Gündem Programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Türk siyasal yaşamına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmazer, “Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra bizim sınıfımız evet kapalı toplumdu ve belki de çok da bilmesek bir dindarlığımız vardı. Şehre geldikten sonra bu dindarlığın çok da tabanı olmayınca -bazılarının yani herkesi kastedemeyiz bunda-  tabanı olmayınca kentlileşemeyen dindarlık bir takım sosyolojik bozulmalara sebebiyet veriyor. Bu entelektüel bir tespit. Bu tespiti de görüyorum. Bunu da inkar ederek yaşayamayız. Bunu da inkar ederek konuşamayız. Biz siyasetçiyiz. Toplumu özünden çürüten temel problemleri konuşmakla yükümlüyüz. Yani güncelde şu şunu yaptı bu bunu yaptıdan çok fikirsel manada da ve toplumun içerisinde yaşadığı o hengamenin ne olduğunu tespit etmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Yılmazer, 1980’den 2000 yılına kadar yoğun bir iç göç yaşamasını Türkiye’nin sosyolojik açmazı olarak değerlendirdi.

“Türkiye bir şekilde 1980’den 2000’e kadar çok hızlı bir şekilde kentleşmek zorunda bırakılmıştır. 1980’den 2000’e kadar Türkiye’deki, kırsal toplumdaki tarım işçisi de köylüsü de aç bırakılmıştır” diyen Yılmazer şöyle devam etti:

“Hiçbir zaman sağcı olmadım”

“ Sağ siyasetler diyebilirsiniz, evet ben Mehmet Yılmazer AK Parti İl Başkan Yardımcısı olarak hiçbir zaman sağcı olmadım. Ben sağcılaşan siyasete karşıyım, sağcılaşan siyasete karşıda her zaman söylecek sözüm olur.”

“Sağ bir parti olarak görmediğim için AK Partinin içerisindeyim”

“ Ben AK Partiyi sağ bir parti olarak gördüğüm için değil, sağ bir parti olarak görmediğim için AK Partinin içerisindeyim. Ben Mansur Yavaş’ın sağcılığından haz etmiyorum. Çok net söylüyorum.”

“Solcu değilim, Müslümanım”

“ Ben solcu değilim, ben Müslümanım. Benim bu topraklarda doğan, bu toprakların içerisinde nüve olarak doğan düşünceye sahip olduğum aşikar. Ben Anadolu topraklarında Anadolu’da yetişmiş Anadolu’nun yetiştirdiği herhangi bir insanım.”

“Yoksulluğu unutan zihniyete karşı tepkim var”

“ Ama elbette tabiî ki sağcılaşan, kapitalistleşen kapitalizmle beraber güle oynaya huzurlu yoksulluğu unutan zihniyete karşı tepkim var.” 

http://ankaramasasi.com/haber/1695777/yilmazer-sagci-da-solcu-da-degilim-mulumanim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.