3 gemi İstanbul Boğazı'ndan geçecek

Ukrayna'dan yola çıkan mısır yüklü 3 gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçecek.
Mevlüt Peker
|
07 Ağustos 2022, Pazar - 08:32
3 gemi İstanbul Boğazı'ndan geçecek

"Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" çerçevesinde Ukrayna'nın Çornomorsk Limanı'ndan hareket eden mısır yüklü gemiler "Rojen", "Polarnet" ve "Navi-Star", bugün İstanbul Boğazı'ndan geçiş yapacak.

Müşterek Koordinasyon Merkezinde görev yapan Rusya, Ukrayna, Türkiye ve BM (Birleşmiş Milletler) temsilcileri, İrlanda'ya gitmek üzere Ukrayna'dan yola çıkan ve bugün İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişine demir atan "Navi-Star" gemisindeki incelemelerini dün bitirdi.

Geminin seyir ve takibini yapan Müşterek Koordinasyon Merkezinde görevli temsilcilerce, anlaşma çerçevesinde mutabık kalınan usul ve esaslar doğrultusundaki denetim 3 saate yakın sürmüştü. Denetimi yapılan gemi, İstanbul Boğazı'ndan geçip İrlanda'ya gidecek.

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde demir atan gemiler havadan da görüntülendi.

İki gemide denetim yapılacak

Karasu'ya gitmek üzere Ukrayna'nın Çornomorsk Limanı'ndan hareket eden ve içinde 12 bin ton mısır bulunan "Polarnet" isimli Türk bayraklı ve 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı "Rojen" isimli gemiler de İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişine gece saatlerinde ulaştı ve burada demir attı.

Gemilerde Rusya Federasyonu, Ukrayna, Türkiye ve BM temsilcilerinden oluşan heyet denetleme yapacak.

Denetleme sonrası, 13 bin ton mısır yüklü Malta bayraklı "Rojen" isimli gemi İngiltere'ye, 12 bin ton mısır taşıyan "Polarnet" isimli Türk bayraklı gemi de İstanbul Boğazı'ndan geçip Kocaeli'nin Derince Limanı'na gidecek.

Diğer taraftan, Star Helena isimli gemi de Çornomorsk Limanı'ndan çıkış yaptı.

http://ankaramasasi.com/haber/1697883/3-gemi-istanbul-bogazindan-gececek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.