Cem Dizdar'ın penceresinden Süper Lig analizi

Spor yazarı Cem Dizdar, şampiyonluk yarışının 5 takım arasında geçeceğini söyledi. Dizdar, Ankara Masası’ndan Gökhan Gökyıldırım’ın Süper Lig’e ilişkin sorularını cevapladı.
Büşra Bayrak
|
16 Eylül 2020, Çarşamba - 18:36
Cem Dizdar'ın penceresinden Süper Lig analizi

Transferleri değerlendiren Dizdar, “Fenerbahçe geçmiş yıllara göre fena olmayan tahkimatlar yaptı. Ancak bunların işe yarayıp yaramayacağı ilk devrenin sonuna kadar ortaya çıkacaktır.” dedi.

Dizdar, “Çünkü bizde ilk devrenin sonunu beklemek gibi bir alışkanlık yoktur. Oysaki bizim lig ikinci devre oynanır. Bunu da herkes bilir, ama o yüksek tahammülsüzlük hemen ilk 10 haftada ya hocayı değiştirir ya takımdan 3-5 kişi göndermeye çalışır, kadro dışı bırakmalar başlar. Yani o bizcileyin alışkanlıklar oyunu da takımı da biraz ne yapar, zedelemeye başlar. Benim gördüğüm o.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe’yi geçen yıl ya da  2 yıl önceki Fenerbahçe'ye göre bir miktar daha avantajlı gördüğünü dile getiren Dizdar, ancak sarı lacivertlileri bekleyen tehlikelere de şöyle dikkati çekti.

“Erol Bulut çalışkan, farklı oyun modelleri bilen biraz yani disiplinli olmayı öne koyan bir teknik adam. Ancak takımın yaş ortalamasıyla antreman planları arasındaki dengeyi tutturması şart. Çünkü takım 30 yaş üzerine doğru tırmanıyor. Sahadaki takım en azından öyle. 30 yaş üzerine tırmanan takımlar için ligin boyunun da uzun olacağı aralıkların kısa olacağı düşünüldüğünde yorgunluklar sakatlıklar oyuna dair futbola dair belirsizlikler handikap oluşturabilir.”

Dizdar, siyah beyazlılar için ise “Beşiktaş biraz tuhaf bir takım olacak, bu sene çok kazanacak. Hiç beklenmedik kayıplara uğrayacak gibi gelir bana.” Değerlendirmesinde bulundu.

Sergen Yalçın’ın başına geçtiği takımların hücum futbolu ile anıldığını hatırlatan Dizdar, savunma zafiyete uğrarsa bunun özellikle büyük takımlar karşısında ciddi sıkıntı yaratabileceğinin altını çizdi.

Cem Dizdar, son şampiyon Başakşehir’in geçen sene de sezona kötü başlangıç yaptığını, ancak tecrübeli ve iş bilen isimlerle toparlanıp hedefe yürüdüğüne dikkati çekti.

Trabzonspor’u geçen senenin “en sükseli takımı” olarak niteleyen Dizdar, bordo mavililerin sezona belirsizliklerle başladığını, bunun da handikap oluşturduğunu ifade etti.

Cem Dizdar, Galatasaray’ın Teknik Direktörü Fatih Terim’in ligin en gedikli en tecrübeli, en fark yaratabilen teknik adamı olduğunun da altını çizdi.

Dizdar şöyle devam etti: “O nedenle sanki yarış bu beşli arasında şöyle bir gerilecek, bir kopmalar olacak, bir daha birleşmeler olacak. Bisiklet yarışlarını seyredenler, bu büyük bisiklet yarışlarını Fransa, İtalya, İspanya turlarını orada böyle ekipler bir kopar, bir daha buluşurlar, tırmanırken bir araya gelirler. Yani bu 5 takım arasında gider gelir lig diye düşünüyorum kendi adıma ben.”

İlk haftada beklediğinden daha iyi gördüğü ve beklentisini ötesine geçen takımları, konuşulan transferleri de Gökhan Gökyıldırım’a değerlendirdi. Bu güzel futbol söyleşisi sadece Ankara Masası farkıyla sadece bir tık uzakta…

http://ankaramasasi.com/haber/170128/cem-dizdarin-penceresinden-super-lig-analizi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.