Pursaklar'da Bilim-Sanat Merkezi ve Şehit İlhami Özenç Ortaokulu açıldı

Pursaklar'da, Şehit İlhami Özenç Ortaokulu ve Bilim-Sanat Merkezi, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ve birçok siyasi ismin açılış törenine katılımıyla hizmete açıldı.
Ankara Masası
|
09 Ağustos 2022, Salı - 11:15
Pursaklar'da Bilim-Sanat Merkezi ve Şehit İlhami Özenç Ortaokulu açıldı

Şehit İlhami Özenç Ortaokulu ve Bilim-Sanat Merkezi Pursaklar'da hizmete sunuldu.

Şehit İlhami Özenç Ortaokulu ve Bilim-Sanat Merkezi(BİLSEM), Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin'in, açılış töreninde kurdele kesti.

Açılış törenine birçok siyasi isim katıldı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanı sıra törene, Şehit İlhami Özenç’in anne ve babası, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Sadir Durmaz, Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Ankara Milletvekili MKYK Üyesi Lütfiye Selva Çam, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ve Ankara Valisi Vasip Şahin katıldı.

"Çocuklarımızı ve gençlerimizi desteklemeye devam edeceğiz"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açılış töreninde konuşma yaptı. 

Bakan Özer, '''Şehit İlhami Özenç Ortaokulu ve Bilim-Sanat Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. BİLSEM, Pursaklar'ın eğitim ile bilim alanlarına önemli katkılar sunacak. Çocuklarımızın yetenek ve zekâlarına uygun birçok özel programla eğitim verme imkânı sağlayacak. Özel yetenekli gençlerimizin kabiliyetlerinin artırılması için büyük önem arz ediyor. İnşallah Belediye Başkanımızla daha fazla işbirliği yaparak çok daha güzel projeleri, çok daha güzel hikâyeleri Pursaklara kazandıracağız. Her zaman çocuklarımızın ve gençlerimizin akademik gelişimini desteklemeye, kültür, sanat alanlarında her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Yeni açılan okulumuz Pursaklar'a çok büyük kazanımlar sağlayacak"

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, törende yaptığı konuşmada yeni açılan ortaokulun ismini aldığı  Şehit İlhami Özenç'i andı.

Başkan Çetin, " Pursaklar'ı bilimin, eğitimin, sanatın, teknolojinin merkezi haline getirmek gibi bir iddia ile yola çıktık. Bilim Pursaklar, Deneyap Atölyeleri, Devlet Tiyatroları Pursaklar Sahnesi gibi önemli kurumları ilçemize kazandırdık. Bugünde Sayın Bakanımızla birlikte, Şehit İlhami Özenç Ortaokulu ve Bilim-Sanat Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. Yeni açılan okulumuz Pursaklar'a çok büyük kazanımlar sağlayacak. Şehidimizin adını alan okulumuz ve Bilim-Sanat Merkezinin (BİLSEM) ilçemize hayırlı olmasını diliyor, kahraman şehidimizin ruhu şad, mekânının cennet olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1702598/pursaklarda-bilim-sanat-merkezi-ve-sehit-ilhami-ozenc-ortaokulu-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.