Ankara'da simide zam mı geliyor?

Ankara'da simidin 5 TL olacağı gündeme gelirken konu ile ilgili ATO Fırıncılar Komitesi Başkanı Süleyman Yılmaz Ankara Masası'na açıklamalarda bulundu. Yılmaz, simide bir zammın söz konusu olmadığını aktardı
Ecem Çetin
|
09 Ağustos 2022, Salı - 12:17
Ankara'da simide zam mı geliyor?

Ankara'da simide zam yapılacağı ve fiyatının 5 TL olacağı iddia edildi.

Ankara Masası, iddiaları Ankara Ticaret Odası (ATO) Fırıncılar Komitesi Başkanı Süleyman Yılmaz'a sordu.

Yılmaz, "Ham maddeler çok ciddi değişkenlik gösterdi. Dolayısıyla simidin 4-5 TL arasında satılması gerekiyor. Ama şu an simide bir zam geleceğini tahmin etmiyorum. " ifadelerine yer verdi. 

"Zam geleceğini tahmin etmiyorum"

Yılmaz, Halk Ekmek'in yaptığı zammın ardından normal ekmeğe zam yapılıp yapılmayacağına dair ise, geçtiğimiz aylarda yapılan zammı hatırlatarak, ekmeğin 4 TL'den satılmaya devam edeceğini söyledi.

"Zamlar durağan hale geldi"

Hasat zamanının ve Ukrayna'dan gelen gemilerin zamları durağan hale getirdiğini belirten Yılmaz "Dolayısıyla onun etkisi var. Gelecekte ne olur onu öngöremiyoruz." şeklinde konuştu. 

Zamların ilerleyen süreçte olup olmayacağı konusunda Yılmaz, "Bu iki durum kalıcı bir çözüm müdür, piyasadaki arz ve talep dengesi belirleyecek." diye belirtti. 

4 TL olarak açıklanmıştı

Ankara Pideciler Simitçiler ve Çörekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, 4 Nİsan'dan itibaren simit fiyatlarını 4 TL olarak açıklamıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/1703144/ankarada-simide-zam-mi-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.