Delikanlı ve Akıllı'dan Ak Parti'ye "cemevlerini ibadethane yapın" çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, iktidarın cemevlerine yaklaşımının samimi olmadığını belirterek, samimiyse Ak Parti’yi cemevlerinin ibadethane sayılması noktasında adım atmaya çağırdılar.
Ersin Küçükbarak
|
09 Ağustos 2022, Salı - 22:23
Delikanlı ve Akıllı'dan Ak Parti'ye "cemevlerini ibadethane yapın" çağrısı

Ali Hikmet Akıllı ve Erkin Delikanlı Ankara Masası Gündem Programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldular.

Fatih Atik’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Partili isimlerin cemevleri ziyaretlerini hatırlatarak “samimi buluyor musunuz?” sorusu üzerine Demokrat Parti Ankara İl başkanı Erkin Delikanlı, samimiyet göremediğini söyledi.

"Haydi cemevlerini ibadethane yapalım"

Delikanlı, “Madem samimisiniz maden ciddisiniz kameralar önünde PR yapıp kalkıp bunu şov malzemesi yapmak yerine buyurun Cumhur İttifakı olarak Meclis çoğunluğu sizde buyurun tek imzayla her şeyi yapabilirsiniz karar alabilecek noktadasınız tek adamsınız haydi cemevlerini ibadethane yapalım. Madem samimisiniz buradan açık çağrıda bulunuyorum ben. Haydi. Samimiyseler görelim her zamanki gibi ger ger ger ipi bırak arkasından hiç samimi olduklarını düşünmüyorum açıkcası.” şeklinde konuştu.

"İnsan hakları Mahkemesi kararına rağmen cemevlerinin ibadethabe sayılmasıyla ilgili adım atılmadı"

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı “Ne zaman kimlik siyasetini bırakırlar o zaman samimi olup olmadıklarını görürüz.”  dedi.

Akıllı şöyle devam etti: “Önce kimlik siyasetini bırakacaklar. İki… Kamuda şurada burada iş yaparken görevli atarken tarikatlardan icazet almayacaklar, o tarikata mensup bu tarikata mensup diye adam yerleştirmeyecekler, bakanlıkları tarikatlara göre bölmeyecekler, dolayısıyla kimlik siyasetini  terk edecekler. Samimiyet orada.  Ve bir de evet  ben de yürekten katılıyorum başkanıma cemevlerinin ibadethane sayılmasıyla ilgili İnsan Hakları Mahkemesi kararı olmasına rağmen hala bir adım atılmamış. Öyle cemevlerini dolaşarak üç beş ihtiyaçlarını gidererek bu iş olmaz. Gerçekten bir zihniyet değişikliğine ihtiyacı var Ak Parti’nin bu konuda.” 

http://ankaramasasi.com/haber/1704580/delikanli-ve-akillidan-ak-partiye-cemevlerini-ibadethane-yapin-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.