İhtiyaç kredisine yeni düzenleme

Bankalar ihtiyaç kredisi almak isteyenlere yönelik yeni şartlar getirdi. Yeni düzenlemeye göre kredi almak isteyenler parayı dövize aktarmayacağına dair söz verecek. Ayrıca son üç aylık imzalı kaşeli maaş bordrosunu sunmalarını gerekirken, krediyi nereye harcayacaklarını detaylı şekilde bankaya bildirmeleri istenecek.
Ankara Masası
|
11 Ağustos 2022, Perşembe - 12:43
İhtiyaç kredisine yeni düzenleme

Son dönemdeki enflasyon ve ekonomik kriz vatandaşı kredi kullanmaya zorlarken, kredilerin döviz kurunda kullanmasını önlemek için dikkat çeken bir önlem uygulamaya alındı. 

Yeni uygulamaya göre ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen vatandaşlar krediyi döviz, altın, kripto varlık gibi alımlarda kullanmayacağına dair belge imzalamak durumunda kalacak. 

Kredi kullanıcısının ayrıca aldığı parayı nereye harcayacağına dair bankaya bilgilendirmesi istenecek.

Kredi talep artışı sürüyor

Dünya'dan Şebnem Turhan'ın haberine göre ihtiyaç kredisi faizi yüksek olsa da yüksek enflasyon, TL’nin gerileyen alım gücü ve tatil aylarında artan ihtiyaçlar nedeniyle kredi talebi artışı sürüyor.

Son üç aylık kaşeli imzalı maaş bordrosu pandemide gevşeyen para politikası ve düşen kredi faizleri ihtiyaç kredilerinin de bazı yatırım araçlarına yönlendirilmesine neden oldu.

Limit artışları yapılıyor

Bir bankadan 50 bin TL ihtiyaç kredisi çekmek isteyen bir bireysel müşteriden banka son üç aylık kaşeli imzalı maaş bordrosu isterken imzalayan kişinin de imza sirkülerinin belgelere eklenmesini talep etti. Bunun yanı sıra kullanılacak tüketici kredisinin ne için talep edildiğinin ve sebebinin ayrıntılı olarak bankaya yazılı bildirilmesi istendi.

Kredili mevduat hesaplarındaki limit artışlarında da aynı durum yaşanıyor. Maaş müşterisi olduğu bankadan KMH hesabında limit artırımı talep edildiğinde onay formları arasında tıpkı ihtiyaç kredisi çekerken imzalatılan ‘döviz, altın, kripto para almayacağım’ sözü yer alıyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1708130/ihtiyac-kredisine-yeni-duzenleme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.