Bademlidere Kent Parkı çalışmaları hızlandı

Çankaya'da inşası devam eden Bademlidere Kent Parkı Ankaralılar için yeni bir soluk olacak. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen park için "Ankara’nın 2. Atatürk Orman Çiftliği olacak" dedi.
Ankara Masası
|
11 Ağustos 2022, Perşembe - 16:49
Bademlidere Kent Parkı çalışmaları hızlandı

Ankaralılara nefes olacak Bademlidere Kent Park'ı çalışmaları devam ediyor.

750 dönümlük büyük bir alana inşa edilen Bademlidere Kent Parkı, içerisinde 3 ayrı kafeterya, , 2 büyük çocuk oyun alanı, 542 metrekarelik çok amaçlı saha, 900 metrekarelik macera parkı, 4 bin metrekarelik Pony Parkı ,  3 seyir terası,  600 metrekarelik kümes hayvanları alanı, kamelyaları, süs havuzları, bisiklet ve araç yolları ile vatandaşın keyfine sunulacak. 

9 Eylül 2021 yılında  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ilk fidanlarını diktiği proje  2021 Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar Ödüllerinde dünya 3'lüğüne layık görüldü.

"Bademlidere’yi Atatürk Orman Çiftliği’ne benzer şekilde inşa ediyoruz."

Taşdelen, park tamamlandığında Ankara’nın 2. Atatürk Orman Çiftliği olacağını belirterek  Bademlidere’de tapulu 750 dönüm arsamızı imara değil, halkımız için ormana ve parka açtık. 500 dönümünü ağaçlandırarak orman, 250 dönümünü ise park ve rekreasyon alanı haline getiriyoruz” dedi. Taşdelen, “Bademlidere’yi Atatürk Orman Çiftliği’ne benzer şekilde inşa ediyoruz. Dünyanın en büyük kent parklarından birini başkentimize, Çankaya’mıza ve vatandaşlarımıza kazandıracağız. Atamızın mirasını, 1085 rakımda yaşatacağız” diye konuştu.

Park 23 Nisan 2023'te açılacak

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, parkın 2023'te Ankaralıların hizmetine sunulacağını söyledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1708576/bademlidere-kent-parki-calismalari-hizlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.