Washington Post: “FBI Trump’ın malikanesinde nükleer silah sistemleriyle ilgili gizli belge aradı”

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, FBI'ın eski ABD Başkanı Trump'ın Florida'daki malikanesinde nükleer silah sistemleriyle ilgili belgeleri aradığını iddia etti.
Ersin Küçükbarak
|
12 Ağustos 2022, Cuma - 10:28
Washington Post: “FBI Trump’ın malikanesinde nükleer silah sistemleriyle ilgili gizli belge aradı”

ABD’de eski Başkan Trump’ın evindeki arama ülke kamuoyunu adeta ikiye böldü.

Cumhuriyetçiler aramayı siyasi amaçlı olarak nitelerken Demokratlar başkanlık görevinden ayrılırken bazıları “çok gizli” damgalı olan belgeleri evine götüren Trump’ı yasalara uymaya zorlamak için yapıldığını savunuyor.

Bu siyasi tartışmaların arasında The Washington Post’un yayınladığı haber bir anda gündeme oturdu.

Amerikan Adalet Bakanı aramadan haberdar

Gazeteye bilgi veren bazı haber kaynakları, FBI’ın Trump’ın evinde nükleer silahlarla ilgili bazı gizli belgeleri aradığını söyledi. Bu belgelerin Amerika’nın nükleer kabiliyetiyle mi ilgili olduğu yoksa başka ülkelerin nükleer kapasitesiyle mi ilgili olduğu belli değil.FBI’ın aramada bu belgeleri bulup bulmadığı da bilinmiyor. 

Donald Trump ve avukatlarının, FBI’ın yaptığı aramadan ötürü sorumlu tuttuğu Amerikan Adalet Bakanı Merrick Garland arama emrinden haberdar olduğunu doğruladı.

Garland, arama kararı üzerindeki gizliliği kaldırılmasını istiyor

Garland, bakanlığının arama emrini imzalayan hakimden arama kararı üzerindeki gizliliği kaldırmasını isteyeceğini söyledi.

Trump sözcüsü nükleer silah belgeleri iddialarıyla ilgili yorum talebine yanıt vermedi. Adalet Bakanlığı ve FBI da konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Nükleer bilgiler çok az sayıda kişinin elinde

Uzmanlar, nükleer silahlarla ilgili bilgilerin özellikle hassas olduğunu ve bu materyallerin az sayıda hükümet yetkilisinin elinde olduğunu söyledi. ABD silahlarıyla ilgili ayrıntıların yayınlanması, bu sistemlere karşı koymanın yollarını arayan başka ülkelere bir istihbarat yol haritası sağlayabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, ABD'nin nükleer sırlarının ifşa olması ülke güvenliği açısından büyük bir tehdit yorumunda bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/1709273/washington-post-fbi-trumpin-malikanesinde-nukleer-silah-sistemleriyle-ilgili-gizli-belge-aradi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.