Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle Başkent OSB’de Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kuruldu

Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kurularak firmaların başvurularına açıldı.
Ersin Küçükbarak
|
12 Ağustos 2022, Cuma - 11:15
Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle Başkent OSB’de Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kuruldu

Türkiye’nin ve Ankara’nın ihracatı giderek artıyor.

İhracatta, küresel pazarı tanımak, yeni pazarlar bulmak önem taşıyor.

Bu yüzden Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kuruldu.

Başkent Organize Sanayi Bölgesi Dış Ticaret İstihbarat Merkezinde firmalara, iş yapma potansiyeli yüksek ülkelere yönlendirme, doğru hedef pazarları  tespit edebilme, yabancı firmalar ile ilgili doğru analiz ve araştırmalar yapılabilmesi gibi hizmetler sağlanacak.

Merkezde, bölge katılımcılarının ticari faaliyetlerinde söz konusu hamleleri yapabilmeleri adına yol gösterici olunacak.

Bu proje kapsamında Dış Ticaret İstihbarat Portalı, "https://www.ankaradisticaret.org/" adıyla firmaların kullanımına açıldı. Firmalar portal üzerinden başvurularını yapabilecek.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, Dış Ticaret İstihbarat Merkezine başvuran firmalara, merkezde çalışan istihbarat uzmanları tarafından çeşitli bilgi bankaları kullanılarak ürünler için en uygun pazarları bulmalarını ve rekabet koşullarını analiz etmelerini sağlayacak netlikte rapor sunulacağını söyledi.


Başkent OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Türk, Ankara Kalkınma Ajansının desteğiyle Başkent OSB’de kurulan Dış Ticaret İstihbarat Merkezinin sağladığı bilgiler ışığında ihracatçıların, rakip firmalar ve müşterilerini daha iyi tanıyarak, faal oldukları pazarlara dair daha fazla bilgi sahibi olabileceğini belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/1709369/ankara-kalkinma-ajansi-destegiyle-baskent-osbde-dis-ticaret-istihbarat-merkezi-kuruldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.