Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı

Türkiye ile Pakistan arasında Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Mal Ticaret Anlaşması imzalandı.
Ankara Masası
|
12 Ağustos 2022, Cuma - 13:18
Türkiye ile Pakistan arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da başbakanlık binasında gerçekleşen törende Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Pakistan Ticaret Bakanı Seyid Navid Kamar yer aldı.

Törende iki ülke arasında Mal Ticaret Anlaşması imzalandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, imza töreni sonrası Pakistan’ın Başkenti İslamabad‘da imzalanan anlaşmanın iki ülke arasındaki hedeflenen 5 milyar dolarlık ticaret hacmini yakalamak için önemli bir adım olduğu vurguladı.

Bakan Muş yaptığı konuşmada, iki ülke arasında imzalanan anlaşmanın Türkiye ve Pakistan'ın ekonomik ve ticari ilişkilerde dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Serbest Ticaret Anlaşması meselesi vurgulandı

Pakistan Ticaret Bakanı Seyid Navid Kamar, imzalanan Mal Ticaret Anlaşmasının iki ülke arasında uzun süredir görüşülen serbest ticaret anlaşmasının da önünü açabileceğini ve zamana bırakıldığını söyledi.

Pakistan Başbakanlık Ofisi açıklamıştı

21 Temmuz tarihinde, Pakistan Başbakanlık Ofisi, Bakanlar Kurulu'nun Türkiye ile Mal Ticaret Anlaşması'nı onayladığı açıklanmıştı.

Yapılan açıklamada, Türkiye'nin Pakistan'a 261 üründe ayrıcalık tanıyacağı ve bunların 123'üne katma değer vergisi uygulamayacağı, buna karşılık olarak Pakistan'ın da 130 ürün için Türkiye'ye gümrük tarifelerinde imtiyaz tanıyacağı belirtilmişti.

http://ankaramasasi.com/haber/1709576/turkiye-ile-pakistan-arasinda-mal-ticaret-anlasmasi-imzalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.