İYİ Partili isim: "CHP'ye borcumuzu ödedik"

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan İYİ Partili bir yetkili, Meral Akşener'in borcunu ödemek için Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyecek iddialarına ilişkin "Ne borcu? Biz borcumuzu mahalli seçimde ödedik." dedi.
Ankara Masası
|
13 Ağustos 2022, Cumartesi - 09:06
İYİ Partili isim: "CHP'ye borcumuzu ödedik"

Altılı masanın 'Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?' tartışmaları sürerken İYİ Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

İYİ Partili bir isimle konuşan Gazeteci İsmail Saymaz, isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin yapılan açıklamaları köşesine taşıdı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunu altılı masaya getirmediğini belirten İYİ Partili " Kılıçdaroğlu aday olacaksa gelsin söylesin. Bize iletilmiş bir şey yok. Masada bununla ilgili bir konuşma da yok. Kılıçdaroğlu, ‘Böyle böyle yapacağım’ diyor. Diyebilir, hakkıdır, belki tek başına iktidar olacak" diye konuştu.

" Biz borcumuzu mahalli seçimde ödedik"

İYİ Parti'nin 2018 seçimlerinde CHP'den 15 milletvekili transfer ederek seçimlere girmesi üzerine  Akşener’in borcu kapatmak için Kılıçdaroğlu’nun adaylığına “Evet” diyebilecek iddialarına ilişkin ise şunları söyledi;

"Ne borcu? Biz borcumuzu mahalli seçimde ödedik. Kaldı ki bizim seçime katılma hakkımızı YSK vermişti. CHP o imkanı tanıdıktan sonra bu kararı almış olabilirler. Olmasa belki yapmayabilirlerdi. Ama zaten seçime girme hakkını kazanmıştık"

http://ankaramasasi.com/haber/1710298/iyi-partili-isim-chpye-borcumuzu-odedik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.