Kemal Kılıçdaroğlu: En geç bir yıl içinde çözeriz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yurt sorununu en geç bir yıl içinde çözecekleri sözünü verdi.
Ankara Masası
|
13 Ağustos 2022, Cumartesi - 12:48
Kemal Kılıçdaroğlu: En geç bir yıl içinde çözeriz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Planlama Ajansı'nın Florya Kampüsü'nde yapılan CHP Gençlik Kolları İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuştu.

Türkiye'de çağdaş uygarlığı yakalamayı, daha mutlu ve daha güzel ülkede yaşamayı hedeflediklerini belirten Kılıçdaroğlu, çağdaş uygarlığı yakalamak ve onu aşmanın yolunun daha enerjik, daha kararlı, daha azimli, geleceğe güvenle bakan, her alanda iyi yetişmiş, düşüncelerini özgürce dile getiren bir toplumu inşa etmek olduğunu vurguladı.

"En geç 1 yıl içinde yurt sorununu bitireceğiz"

Bu tarihsel misyonu gençlerle beraber yerine getireceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde ÖSYM'nin Türkiye'nin en güvenli merkezi olacağını, bu merkezin başında liyakatli kişiler bulunacağını kaydetti.

İktidara geldiklerinde en geç 1 yıl içinde sorununu bitireceklerinin sözünü veren Kılıçdaroğlu, 2019'da CHP'li belediyelere ait 22 yurt bulunduğunu, bugün yurt sayısının 83'e çıktığını, bu yurtlarda 14 bin 745 öğrencinin barındığını anlattı.

Kılıçdaroğlu, öğrenci bursu ve kredilerinin yükseltilmesini, söz konusu artışların da eylülden itibaren yapılmasını istediklerini ifade etti.

"Doğayla uyumlu kentler istiyoruz"

CHP olarak doğayla uyum içinde kentler istediklerine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Yeşilliği bol olan kentler istiyoruz. Çocukların, gençlerin, yaşlıların kentte rahat gezebilecekleri, doğayla uyumlu bir ortamda yaşayabilecekleri mekanları istiyoruz" dedi.

Bilgiyle donanan gençlerin topluma bilgi aktarabileceğine değinen Kılıçdaroğlu, gençlik kolları başkanlarına, "Bilgiyle donanmanız çok önemli. Donandığınız bilgilerin doğruluğu da çok önemli" uyarısı yaptı.

Dünyanın demokrasiden yana olanlarla, otoriter rejimden yana olanlar arasında ikiye ayrıldığını belirten Kılıçdaroğlu, "Biz demokrasiden yana olan grubu oluşturuyoruz. Bu ülkeye demokrasiyi kendi özgür iradesiyle getiren parti Cumhuriyet Halk Parti'dir. Yani demokrasiyi var eden parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bunu da çok iyi bilmeniz lazım" değerlendirmesini yaptı.

http://ankaramasasi.com/haber/1711680/kemal-kilicdaroglu-en-gec-bir-yil-icinde-cozeriz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.