Suriye'de Türk bayrağına yapılan saldırıya Alperen Ocakları'ndan tepki

Suriye'nin Azez bölgesinde Türk bayrağına yapılan saldırının siyaset üstü bir konu olduğunu belirten Alperen Ocakları Başkanı Samet Bağcı, konunun tartışmaya kapalı olduğunu belirtti. Gençlere de çağrıda bulunan Bağcı " Böyle kritik bir süreçte bizlere, Türk gençliğine düşen provakatif eylemlere müsaade etmeden, Şanlı Türk Bayrağımıza leke düşürmemek, devletimizin ve milletimizin yanında olmaktır" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
13 Ağustos 2022, Cumartesi - 13:10
Suriye'de Türk bayrağına yapılan saldırıya Alperen Ocakları'ndan tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, "Muhalif olan Suriyeliler'le rejim arasında bir barışın gerekli olduğunu ve Türkiye olarak destek vereceğimizi her zaman söylüyoruz" açıklaması sonrası Suriye - Türkiye sınırında gerginlik yaşandı.

Özgür Suriye Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hakim olduğu Azez'de Suriyeliler Türk bayrağını ateşe verdi.

"Siyaset üstü bir konudur, tartışmaya kapalıdır"

Olay üzerine, Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Samet Bağcı sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Bağcı,"Bu konunun siyaset üstü bir konu olduğu, altını çizerek belirtiyoruz ki tartışmaya kapalıdır" diyerek konunun önemine ve hassasiyetine dikkat çekti.

"Provakatif eylemlere müsaade etmeyin"

Başkan Bağcı, konuyu yakından takip ettiklerini belirterek Türk gençlerinin provakatif eylemlere müsaade etmemesi gerektiği şu sözlerle vurguladı:

" Böyle kritik bir süreçte bizlere, Türk gençliğine düşen provakatif eylemlere müsaade etmeden, Şanlı Türk Bayrağımıza leke düşürmemek, devletimizin ve milletimizin yanında olmaktır."

Açıklamanın tamamı

Samet Bağcı'nın yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde;

"Son günlerde Suriye sınırındaki bazı bölgelerde, şehitlerimizin kanıyla sulanmış ve en kutsal mukaddeslerimizden olan şanlı Türk Bayrağımıza karşı yapılan kahpe saldırıları yakınen takip etmekteyiz.

Yapılan saldırılar ister provokasyon amacıyla olsun, ister yabancı istihbarat servislerinin taşeronları tarafından planlanmış kirli bir tezgah olsun, isterlerse de terör örgütleri kuklaları tarafından birliğimizi, dirliğimizi bozmaya yönelik olsun; ne amaçla hangi duygu ile yapılırsa yapılsın karşılığının ne olacağı şanlı tarihimiz boyunca birçok kez gösterilmiştir

Siyaset üstü bir mesele olan, Aziz milletimizin ve bizlerin hassasiyetle takip ettiği bu milli mesele de; Devletimizin noktasına virgülüne varıncaya kadar milli menfaatlerimizin en ala olacağı şekilde hesapla hareket edeceğine olan inancımız tamdır.

Bu konunun siyaset üstü bir konu olduğu, altını çizerek belirtiyoruz ki tartışmaya kapalıdır. Bu mesele bir milli meseledir. 

Böyle kritik bir süreçte bizlere, Türk gençliğine düşen provakatif eylemlere müsaade etmeden, Şanlı Türk Bayrağımıza leke düşürmemek, devletimizin ve milletimizin yanında olmaktır.

Alperen Ocakları olarak yapılan menfur saldırıları yakından takip ediyor, devletimizin gereken refleksi gereken zamanda dün olduğu gibi bugün de yarın da göstereceğine inanıyoruz.

Alperenler her daim milletinden ve devletinden yanadır.

Selam ve saygılarımızla."

http://ankaramasasi.com/haber/1711694/suriyede-turk-bayragina-yapilan-saldiriya-alperen-ocaklarindan-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.