Buruk ve Keleş Galatasaray-Giresunspor maçını değerlendirdi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında 1-0 kaybettikleri Bitexen Giresunspor maçında oyuncularının normal bireysel performanslarının altında kalmasına üzüldüğünü söyledi. Bitexen Giresunspor'un Teknik Direktörü Hakan Keleş ise, iyi savunma yaptıklarını ve buldukları pozisyonu değerlendirerek istedikleri 3 puanı aldıklarını belirtti.
Ersin Küçükbarak
|
14 Ağustos 2022, Pazar - 07:25
Buruk ve Keleş Galatasaray-Giresunspor maçını değerlendirdi


Okan Buruk, Nef Stadı'nda Bitexen Giresunspor ile yaptıkları ve 1-0 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, açıklamalarda bulundu.

Karadeniz temsilcisinin iyi savunma yaptığını anlatan Okan Buruk, şunları kaydetti:

"Galatasaray seviyesindeki net pozisyonları yakalayamadık"

"Bugün maç öncesi hedeflerimiz kendi seyircimiz önünde 3 puanı almaktı. Maça da bu coşkuyla başladık. Büyük bölümde maçı kazandıracak, Galatasaray seviyesindeki net pozisyonları yakalayamadık. Rakibimiz de iyi savunma yaptı. Ancak biz daha iyi şeyler yapabilirdik. Benim üzüldüğüm bireysel performansların kendi kalitemizin altında kalmasıydı. Kanatlardan üçüncü bölgeye girdiğimizde daha kaliteli işler yapabilirdik. Bu kaliteyi ortaya koyamadık. Daha net pozisyonlar yakalayabilirdik. Oyuna hükmettiğimiz, rakibin gol atamayacağı görüntüsünde bir maç olsa da bireysel hatayla maçı kaybettik. İyi mücadele eden bir Giresunspor vardı. Bizim de bir hatamızdan maçı kazandılar. Onları tebrik ediyorum. Kendimiz için de en kötü bireysel performansı gösterdik. Mücadele, baskı, rakipten topu geri alma vardı ama daha fazla üretmemiz gerekirdi."

"Çift santrfor planımız gerçekleşmedi"

İkinci yarıya Bafetimbi Gomis'i de alarak çift santrfora döndüğünü hatırlatan Buruk, "İkinci forveti sokmaktaki planlarımız gerçekleşmedi. Bireysel olarak herkes kendi kalitesinin altında kaldı.” Şeklinde konuştu.

 "Yerli oyuncu bulmak zor"

Okan Buruk, Süper Lig maçlarında ilk 11'de 3 Türk futbolcu bulundurma zorunluluğunun teknik adamları zorladığını söyledi.

"Yerli konusu şu anda herkesin ortak sorunu. Yerli oyuncu bulmak zor." diyen sarı-kırmızılı takımın Teknik Direktörü, kadroyu zenginleştirmek istediklerini dile getirdi.

 Hakem eleştirisi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, müsabakanın hakemi Kadir Sağlam'ı topun oyunda kalma süresini kısalttığı gerekçesiyle eleştirdi.

Transfere devam

"Bazı bölgelerde eksiklerimiz var. Stopere takviye istiyoruz. Şanssızlığımıza sezona iyi başlayan Emin Bayram hazırlık kampında sakatlandı. Emin hazır olsaydı kullanacağımız oyunculardan biriydi. Ön tarafa, bize katkı sağlayacak yaratıcı oyuncu arayışımız var. Oraya bir oyuncu alacağız. “ ifadesini kullanan Buruk, İtalyan golcü Andrea Belotti ile bir dönem ilgilendiklerini ancak şu an bir girişimlerinin olmadığını söyledi.

Giresunspor Teknik D,rektörü Hakan Keleş de, "İlk hafta kendi sahamızda iyi oynamamıza rağmen kaybetmiştik. Bugün kazanmak istiyorduk. Nasıl kazanmamız gerekiyorsa öyle oynadık." dedi.

Galatasaray'ın maça baskıyla başladığını anlatan yeşil-beyazlı takımın Teknik Direktörü, şunları kaydetti:

"Savunma kısmını iyi yaptığımızı düşünüyorum"    

"İlk 10 dakikada şans da yanımızdaydı. Verdiğimiz birkaç pozisyonu değerlendiremediler. Sonrasında oyuncularım biraz daha rahatladı. Girdiğimiz pozisyonlar var. Daha önce de golü atabilirdik. Bugün savunma kısmını iyi yaptığımızı düşünüyorum. Pozisyonlar verdik ama çok net değildi. Oyuncularım bu maçta mücadele kısmını öne çıkardı. Yeni kurulan bir takımız, uyum sürecimiz var. Mütevazi bütçelerle iyi kadrolara ve dev bütçelere karşı yarışmak istiyoruz. Geçen sezon yaptığımız iyi işleri bu sezon da devam ettirmek istiyoruz. Galatasaray'a geçmiş olsun. İnanılmaz bir atmosfer vardı. Buradan 3 puanla çıkmak çok zor. Bundan sonra da zor olacağına inanıyorum. İnanılmaz bir kadro kalitesi var. Bugün oyunun savunma kısmını iyi yaptık, yakaladığımız pozisyonu değerlendirdik ve istediğimiz 3 puanı aldık."

"Kenarları iyi kapattık"

Hakan Keleş, Galatasaray'ın 4-4-2'ye dönmesini değerlendirerek, "Kenarları iyi kapattık. Merkez hücumlarda etkililerdi ama çift santrfora dönmek bazı orta sahayı kaybettiriyor. Gerekli önlemleri aldık. Galatasaray'ın inanılmaz bir orta sahası var. Ofansif gücü müthiş. Oyuncularım alanları iyi kapattı." ifadelerini kullandı.

"4-5 yabancı oyuncu daha almayı düşünüyoruz"   

Şu anda 8 yabancı oyuncuları bulunduğunu dile getiren Keleş, "Kadromuzda 8 yabancı oyuncu olduğu için kural hatası yapma ihtimalimiz yok. 4-5 yabancı oyuncu daha almayı düşünüyoruz. Forvet, orta saha ve kenarlara oyuncu alacağız. Uzun zamandır haber beklediğimiz 1-2 oyuncu var. İnşallah güzel bir kadro oluşturacağız." diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1712543/buruk-ve-keles-galatasaray-giresunspor-macini-degerlendirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.