Seyit Torun açıkladı! CHP'nin erken seçim gündemi artık yok

CHP'li Seyit Torun katıldığı bir televizyon programında erken seçim takviminin geçtiğini belirterek bu söylemin CHP'nin gündeminde olmadığını söyledi. Torun ayrıca adaylık için Kılıçdaroğlu'nu düşündüklerini de sözlerine ekledi.
Ecem Çetin
|
14 Ağustos 2022, Pazar - 13:47
Seyit Torun açıkladı! CHP'nin erken seçim gündemi artık yok

2023 seçimlerine 1 yıldan az bir süre kaldı.

Siyaset gündeminin ana başlıklarından cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları sürüyor. 

Cumhur İttifakı'nın adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğu açıklanırken, Millet İttifakı'nda henüz kesinleşen bir aday yok.

Bu stratejiye rağmen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi ön plana çıkıyor.

Partiden isimler tarafından Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yönünde açıklamalar yapılırken, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan da aynı açıklama geldi. 

Torun, katıldığı bir televizyon programında muhalefetin beklediği erken seçim kararı ve Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili önemli ifadeler kullandı.

"Bizim düşüncemiz Kemal Kılıçdaroğlu" 

Seyit Torun son olarak 6'lı masanın adayı ile ilgili tartışmalara ise "Bizim düşüncemiz, irademiz Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olması ama buna 6’lı masa karar verecek. Kendi arasında müzakere edecek." yanıtını verdi.

"Nisan veya mayıs olabilir"

Erken seçime dair açıklamada yapan Torun, "Kasım ayında olabilir gibi tahminlerimiz vardı ama şu anda yasal seçim takvimine baktığınızda kasım ayına yetişmesi zor görünüyor. Olsa olsa belki erken diyebileceğimiz nisan veya mayıs olabilir" ifadelerine yer verdi . 

Torun ayrıca, "Artık CHP erken seçim söylemini bundan sonra yapmayacak diyebilir miyiz? sorusuna Torun "Yasal seçim takvimine baktığımızda şuan için öyle görünüyor" yanıtını verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1713031/seyit-torun-acikladi-chpnin-erken-secim-gundemi-artik-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.