6'lı masa toplantısında ne konuşulacak?

Altılı masa toplantısı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde 21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Ortak aday, ortak tabela, ekonomi, dış politika gibi bir çok konuda başlıklar masaya yatırılacak.
Ankara Masası
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 09:32
6'lı masa toplantısında ne konuşulacak?

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğinde 21 Ağustos Pazar günü 6'lı masa bir kez daha toplanacak. 

Masanın en kritik toplantılarından biri olan buluşmada, bir çok gündem maddesinin konuşulması bekleniyor.

Geçim sıkıntısı çeken vatandaşı rahatlatacak tedbirler,  Kur Korumalı Mevduat’ın Hazine'ye maliyeti önemli gündem maddeleri olacak.

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in haberine göre,  Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş döneminde atılacak adımlar masaya yatırılacak.

Ayrıca cemevlerine yönelik saldırıların yanı sıra; Alevi vatandaşların talep ve beklentileri, hakları ve kazanımları değerlendirilecek.

Dış politika

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Esad’la muhalefeti görüştürme sözlerinin ardından tekrar ısınan Suriye meselesinin siyasi çözümü, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Kudüs’e yönelik saldırıları toplantının gündem maddeleri arasında.

Anayasa Komisyonu'nun çalışmaları, KYK meselesi de değerlendirilecek bir başka konu olacak.

Toplantılara ara veriliyor

Partilerin kendi iç meselelerine yönelmesi, Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarının değerlendirilmesi için toplantılara 45 gün ara verilecek. “Her parti kendi adayını mı çıkaracak, yoksa ortay bir aday mı belirlenecek, bu aday kim olmalı?” sorularının yanıtları aranacak. 

Ortak cumhurbaşkanı adayı

Haberde yer alan bilgilere göre, ortak belirlenen Cumhurbaşkanı adayına diğer partilerin genel başkan yardımcıları eşlik edecek. Tabela çalışmalarında 6 parti koordineli hareket edecek.

Ortak logo tartışması ise bir başkan konu başlığı olacak. İttifak partilerinin ortak logosunun altında 6 partinin logosu yer alsın, almasın mı? tartışmaları gündeme getirilecek. Seçim öncesi propaganda sergilenecek yaklaşımların da gündeme gelmesi bekleniyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1713563/6li-masa-toplantisinda-ne-konusulacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.