F-16 için Türk heyeti ABD'ye gitti

Türkiye’nin yeni F-16 savaş uçağı alımı ile ilgili Türk ve ABD’li heyetler arasında bu hafta yeni bir görüşme düzenlenecek.
Onur Çetinkaya
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 10:34
F-16 için Türk heyeti ABD'ye gitti

F-16 tedariki ve modernizasyonu görüşmeleri için teknik heyeti ABD'ye gitti. Açıklama Milli Savunma Bakanlığı'ndan duyuruldu.

Açıklamada, "F-16 tedariki ve modernizasyonunun en kısa sürede gerçekleştirilmesi maksadıyla ABD tarafından yapılan davet üzerine Millî Savunma Bakanlığı teknik heyeti görüşmeler yapmak üzere ABD’ye gitmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Türk askeri heyeti önümüzdeki günlerde F-16 savaş uçağı için ABD'li heyet ile bir dizi toplantı gerçekleştirecek.

Washigton'da gerçekleşecek toplantılarda ABD’nin Türkiye’ye F-16 savaş uçağı satışı konusundaki teknik ayrıntıların ele alınacak.

ABD'ye F-16 mektubu 

İki heyet daha önce 3 kez bir araya gelmişti. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Türkiye 40 adet yeni F-16 savaş uçağı alımı ile envanterdeki 79 adet F-16 savaş uçağının modernizasyonu için ABD'ye resmi talep mektubu iletmişti.

Diğer yandan İki ülke askeri heyetlerin görüşmelerinde F-16 paketinin tüm teknik ayrıntılarının yer alacağı resmi “teklif mektubu”nun hazırlanması üzerinde çalışıldığı öğrenildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1713644/f-16-icin-turk-heyeti-abdye-gitti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.