Togo kulelerinin yıkımı için ihaleye çıkıldı

Eski CHP Milletvekili Sinan Aygün tarafından yaptırılan, mahkeme kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenen TOGO Kuleleri’nin yıkımı için ihale açıldı.
Mevlüt Peker
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 10:51
Togo kulelerinin yıkımı için ihaleye çıkıldı

Eski CHP Milletvekili ve eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu, imar değişikliği ile ilgili mahkeme kararları gerekçe gösterilerek ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi) tarafından 2019 yılının Aralık ayında mühürlenen TOGO Kuleleri’ne dair yargı 2022 yılının Temmuz ayında son sözü söylemiş ve kulelerin yıkım süreci kesinleşmişti.

Yargı sürecinin sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi harekete geçerek kulelerin yıkımı için ihale sürecini başlattı. Hurda karşılığı yıkım için ihaleye çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi, işin tahmin edilen (muhammen) bedelini 25 milyon 913 bin 416 lira olarak belirledi.

TOGO kulelerinin yıkımı için 1 Eylül 2022 Perşembe saat 14.00’te ABB Binası Belediye Encümen Salonunda, Belediye Encümeni huzurunda ihale yapılacak.

TOGO Kuleleri ile ilgili süreç

Eski CHP Milletvekili ve eski ATO Başkanı Sinan Aygün’ün sahibi olduğu TOGO Kuleleri projesi 2019 yılının Aralık ayında mahkeme kararı üzerine ABB tarafından mühürlenmişti.

Mühürleme sonrası Sinan Aygün, ABB Meclisi üyelerinin kendisinden rüşvet istediği iddiasında bulunmuş, Sinan Aygün’ün iddialarına karşı ABB Başkanı Mansur Yavaş dava açmıştı.

TOGO Kulelerine yönelik 11 Nisan 2019 tarihinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı ve yerel mahkeme ile istinaf mahkemesinin gizli emsal artışını iptal ettiği karar, Danıştay 6’ncı Dairesi tarafından 2021 yılının Şubat ayında onanmıştı. Mahkemenin kararıyla, “gizli emsal artış usulsüzlüğü”, “şehircilik ilkelerine aykırılık” ve “binanın kaçak inşa edildiği” mahkeme kararı ile tescillenmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisinin 12 Ağustos 2018’de aldığı ve emsalin 1.50’ye düşürülmesine dair kararına karşı yapılan itirazın reddine dair işleme karşı açılan dava 8 Temmuz 2022 tarihinde sonuçlanmıştı. Ankara Bölge İdare Mahkemesinin verdiği “davanın reddi” kararı sonrası Danıştay 6. Dairesi de kararı oy birliğiyle kesin olarak onamış, emsal 2.10’a göre yapılan ve plan notlarıyla emsal 9.98’i bulan yapının yıkımının önünde hiçbir engel kalmamıştı.

http://ankaramasasi.com/haber/1713692/togo-kulelerinin-yikimi-icin-ihaleye-cikildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
mehmet degırmencı
15 Ağustos 2022, 11:32
yazıktır.gunahtır.yapılmıs bınayı yıkmak ısraftır.kacak cıkılan katları beledıye ustune gecırın.dıger katları kamulastırıp kız yada erkek yurdu yapın