Mudanya’daki su baskını ile ilgili AFAD’dan açıklama!

AFAD’dan yapılan açıklamada, "Bursa, Mudanya. Su baskını yaşanan 260 konuta AFAD, NAK, AKUT ve BAKUT’tan toplam 33 personelle müdahale edilmiştir. Bursa AFAD’dan 20 personel teyakkuz halinde bekletilmektedir. Olayda can kaybı yaşanmamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.
Mevlüt Peker
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 11:04
Mudanya’daki su baskını ile ilgili AFAD’dan açıklama!

Bursa ili Mudanya ilçesinde sabah vakitlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağmur sırasında hayat felç oldu.

Mudanya ilçesinin üst kesimlerinden taş yığınlarını sürükleyerek aşağı inen sel suları rögarları tamamen tıkadı. Yollarda biriken gölcükler sürücülere zor anlar yaşattı.

1,5 saat etkili oldu

Sabah 07.00'de başlayan sağanak yağmur 1,5 saat süresince etkili oldu.

Bilhassa Siteler, Yeni Mahalle, Eğitim ve Halitpaşa Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar sağanak yağış sebebiyle zor anlar yaşadı. Tıkanan rögarlar nedeniyle Mudanya-Bursa karayolunda mahsur kalan çok sayıda araç oldu.

Siteler Mahallesi'nde sel sularının boyunu aştığı araç mahsur kalmaktan son anda sürücü tarafından kurtarıldı.

Bir motosiklet sürücüsü ise yoğun sel sularının içinden karşıya geçmek için yoğun çaba sarf etti ama başaramadı.

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, BUSKİ ve AFAD ekipleri sağanak sonrası taş ve pisliklerle tıkanan rögarlara müdahale etti.

Siteler Mahallesi'nde rögar kapaklarının temizlenmesi sonrası, su gölcükleri içinde mahsur kalan 4 araç kurtarıldı.

Öte yandan Mudanya-Bursa karayolunda trafikte ciddi aksamalar meydana geldi. Sürücüler 2 dakikalık yolu 15 dakikada güçlükle alabildi.

Mudanya’nın üst kısımlarından gelen sel suları taşları da beraberinde getirince bazı semtlerde caddeler çamur ve taş yığınlarına bulandı.

Yoğun yağış sonrası Mudanya'da deniz çamura boyandı. Diğer taraftan Mudanya'dan İstanbul'a sefer yapan İDO ve BUDO feribotları da denizde oluşan fırtına nedeniyle zor anlar yaşadı.

AFAD açıklama yaptı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada, "Bursa, Mudanya. Su baskını yaşanan 260 konuta AFAD, NAK, AKUT ve BAKUT’tan toplam 33 personelle müdahale edilmiştir. Bursa AFAD’dan 20 personel teyakkuz halinde bekletilmektedir. Olayda can kaybı yaşanmamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz." denildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1713721/mudanyadaki-su-baskini-ile-ilgili-afaddan-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.