Sağanak yağış İstanbul’da hayatı felç etti

İstanbul’da etkili olan sağanak yağış, hayatı felç etti. Tarihi Kapalı Çarşı'yı su bastı, esnaf zor anlar yaşadı. Fatih’te sağanak yağış sebebiyle tramvay seferlerinde aksamalar meydana geldi. Su basan Kağıthane Cendere Caddesi’nde araçlar sular altında kaldı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise uçaklar havada tur atıyor.
Mevlüt Peker
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 12:12
Sağanak yağış İstanbul’da hayatı felç etti

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ve AFAD’ın uyarıları sonrası İstanbul’da aniden bastıran sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul’un en işlek yerlerinden Taksim ve Eminönü’nde yağış sonrası vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İETT otobüsünü su bastı

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sonrası belediye otobüsünü su bastı.


İstanbul Anadolu Yakası

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'un da aralarında olduğu 17 kent için “sarı kod” uyarısı vermişti. Boğaz çevresinde sabah saatlerinde başlayan yağışlar, ilerleyen saatlerde İstanbul genelinde etkili olmaya başladı.

Kadıköy'de rüzgarla birlikte başlayan yağış, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Vatandaşlardan bazılarının şemsiye ve yağmurlukla önlem aldığı, kimi vatandaşların ise hazırlıksız yakalandığı görüldü.

Yapılan son değerlendirme ve tahminlere göre yağışlar gün boyu aralıklı olarak etkili olacak. Ani sel ve taşkınlara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiği yönünde uyarılar yapıldı.

Tarihi Kapalı Çarşı'yı su bastı, esnaf zor anlar yaşadı

Fatih’te etkili olan sağanak yağmur sebebiyle gider taştı ve tarihî Kapalı Çarşı'yı su bastı. Eminönü Beyazıt'ta bulunan çevre sokakları da su basarken, esnaflar zor anlar yaşadı. Dükkanına su girmemesi için esnafın yoğun çaba sarf ettiği görüldü. Esnafa ait bazı ürünler su altında kaldı.

Fatih’te tramvay seferlerinde aksamalar yaşanıyor

Sağanaktan kaynaklı Fatih Aksaray bölgesinde tramvay seferlerinde aksamalar yaşanıyor. Su birikintilerinden ötürü bazı bölgelerde araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor.

Kağıthane Cendere Caddesi’nde araçlar sular altında kaldı

Kağıthane Cendere Caddesi yoğun yağış sebebiyle sular altında kaldı. Seyir durumunda olan bazı araçlar sular altına kaldı, sürücüler ise zor anlar yaşadı. Su altında kalan araçlar iş makineleri tarafından kurtarıldı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçaklar havada tur atıyor

İstanbul’da etkili olan yağışta “CB” yani “kümülonimbus” olarak isimlendirilen elektrik yüklü bulutlar oluşunca uçaklar havalimanına inemedi ve havada tur atmak zorunda kaldı. Tel-Aviv-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na teker koyamadı. Havada tur atan ve yakıt kritiğine giren uçak kule tarafından Çanakkale Havalimanı'na yönlendirildi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle çok sayıda uçak havada tur atmak durumunda kaldı. Uçakların yakıt kritiğine girmemesi için 09.28-10.20 saatleri arasında Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçaklara öncelik verilirken, kalkış seferlerinde ise yarım saatlik gecikmeler yaşandı.

Üsküdar'da bir yolcu fenalaştı

Üsküdar’da yoğun yağış sonrası göle dönen cadde üzerinde 1 araç mahsur kaldı. Yol üzerinde seyir halinde bulunan İETT aracında seyahat eden 1 yolcu ise fenalaştı. Adrese gelen sağlık ekipleri şahsı ambulansa alarak ayakta tedavisini gerçekleştirdi. Vatandaşın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yenikapı alt geçidini su bastı

İstanbul Yenikapı alt geçidini su bastı. Sürücüler zor anlar yaşarken, bazı araçlar da su nedeniyle ilerleyemedi.

Şile otobanında araçlar mahsur kaldı

Şile Otobanında etkili olan yağış sonrası onlarca araç mahsur kaldı, sürücüler zor anlar yaşadı. Zorluk yaşayan sürücülerin ters istikamette ilerlediği de görülürken trafik zaman zaman durma noktasına geldi. İhbar üzerine olay yerine trafik polis ekipleri sevk edildi. Ekipler olayla ilgili çalışma başlatırken yapılan 1 saatlik çalışmaların ardından trafik normale döndü.

http://ankaramasasi.com/haber/1713872/saganak-yagis-istanbulda-hayati-felc-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.