“Mansur Yavaş bir yıldır seçimde vaat ettiği hiçbir şeyi yapmadı”

Ankara Masası
|
21 Mayıs 2020, Perşembe - 18:22
“Mansur Yavaş bir yıldır seçimde vaat ettiği hiçbir şeyi yapmadı”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın bir yıldır söz verdiği hiçbir vaadini gerçekleştirmediğini savundu.

Hürriyet Ankara’nın haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bir yıldır seçimde verdiği sözleri yerine getirmediğini, bunu da ‘engelliyorlar’ iddiasıyla örtmeye çalıştığını söyledi.

“Engelleme gibi bir tutumumuz olsa Meclis’ten bir tane karar geçemez”

Ankaralıların polemik değil hizmet beklediğini vurgulayan Köse, “Mansur Yavaş Büyükşehir’in iyi yönetildiğinde lüzumsuz yatırımlar yapılmadığında kendi içinde çok büyük bütçesi olduğunu söylüyordu, ‘metro yapılabilir’ diyordu. Buyursun yapsın. Kendi yapamadıkları üzerinden bizi suçluyor. Geçmiş bir yıla baktığımızda aldığımız kararların yüzde 99’unu oy birliğiyle aldık. Bizim engelleme gibi bir tutumumuz olsa Meclis’ten bir tane karar geçemez. Sonuçta çoğunluk bizde”şeklinde konuştu.

“Beceriksizlik ve iş bilmemezlik söz konusu”

Yavaş’ın belediye bütçesini iyi yönetemediğini iddia eden Köse, “Beceriksizlik ve iş bilmemezlik söz konusu. Neredeyse her Meclis toplantısında borçlanma istedi. Bu kredilerin bir kısmına izin verdik ancak büyük bir çoğunluğu kendi bütçesiyle yapması gereken şeyler. Büyükşehir’in 7 milyara yakın bir bütçesi var. 650 milyon bütçe fazlası verdiğini söylüyor. Bu para kesin hesapta da gözüküyor. Zaten verdiği sözleri yapmadığı için bütçe fazla veriyor. İş yapmadığı için sadece bahane üretiyor. Caddeleri süpürmüyor, kendi yetkisindeki asfaltı atmıyor. Geçen sene yeşil alanlar, ağaçlar kurudu bu sene bakalım nasıl olacak. Hayvancılıkla uğraşılan ilçelerde refüjlerde yükselen otlarla insanlar hayvanlarını otlatıyor.”

“Herhangi bir temel atmadı bir tesis açmadı”

Temmuz ayındaki Meclis toplantısında bir yıllık faaliyet raporlarını görüşeceklerini hatırlatan Başkan Köse, “İsmi faaliyet raporu ama biz bunu faaliyetsizlik raporu olarak görüyoruz. Bir ilçemize 25 metre kilit taşı döşemiş bunu faaliyet diye yazıyor. Bir yıla baktığımızda insanların hatırladığı, ortada hiçbir şey yok. Mezarlıkların bakımı olsun ağaçların, yeşil alanların bakımı olsun ağırlıklı olarak ilçe belediyeleri bu işleri sahiplendi. Herhangi bir temel atmadı bir tesis açmadı. Ankara genelinde bugüne kadar verdiği sözleri ve bir yılda yapılmayanları teker teker anlatacağız. Verdiği sözlerin hiçbiri yapamadı bunların altında kalıyor”dedi.

“Meclis’i demokratik olarak yönetemiyor kontrolü kaybediyor”

Yavaş’ın Meclis’i temayüllere ve kurallara uygun yönetmediğini de savunan Köse şu ifadelere yer verdi:

“Buranın sahibi, patronu benim edasıyla kaba bir şekilde yönetiyor. Sonuçta o insanların hepsi seçilerek gelmiş insanlar. İstiyor ki hiçbir şey konuşmayalım. Bizim doğal olarak farklı bakış açılarıyla konuşmamız yapılan çalışmaların daha da güzelleşmesi için. Ama buna tahammülü yok. Meclis’i demokratik olarak yönetemiyor kontrolü kaybediyor. Sürecin içerisinde daha demokratik, herkesin düşüncelerini ifade edeceği bir atmosfer oluşur diye umut ediyoruz. Kamuoyunda ‘beni engelliyorlar’ algısının tam tersi kendisi bizi Meclis’te engelliyor.”

http://ankaramasasi.com/haber/17139/mansur-yavas-bir-yildir-secimde-vaat-ettigi-hicbir-seyi-yapmadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.