Otobüs şoförüydü, o artık bir kahraman

Ankara'da rahatsızlandığını fark eden hamile kadını duraklarda durmayarak hastaneye götüren ve sedyeye kadar sırtında taşıyan özel halk otobüs şoförü Fırat Kaya takdir topladı.
Ankara Masası
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 13:22
Otobüs şoförüydü, o artık bir kahraman

Taktire şayan olayın adresi Ankara.

Ankara'da özel halk otobüsü şoförü olan Fırat Kaya (27) Sanatoryum caddesi üzerinde seyir halindeyken yolcularından bir tanesinin rahatsızlandığını fark etti.

Baygınlık geçiren yolcunun arkadaşı, Kaya'ya arkadaşının hamile olduğunu söyledi. Bunun üzerine şoför Kaya, duraklarda durmayarak otobüsü Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis Polikliniğinin giriş kapısına kadar sürdü. 

Yolcuların yardım etmesiyle hamile kadını sırtına alan Kaya, rahatsızlanan kadını hastane içindeki sedyeye kadar taşıdı. 

Hastanede tedavi altına alınan kadının durumunun iyi olduğu bilgisine ulaşıldı. 

Fırat Kaya'nın örnek davranışı herkes tarafından taktir edildi.

"Ağlamaya başladı dayanamadım"

Otobüs şoförü Kaya, yaşanan olayı şu şekilde anlattı:  Atapark istikametine giderken iki koltuk arkamdaki kadın rahatsızlandı. Yolculardan birisi, arkadaşımız hamile olduğunu söyledi. Ben de sıradaki durakta durmadan Keçiören Araştırma Hastanesine doğru gittim. Hastaneye vardığımızda arkadaşım sedye istemeye gitti. 3-4 dakika bekledik ama sedye gelmedi. Arkadaşımızı koltuktan kaldırmak istedik, koridora yığıldı. Ağlamaya başladı ben dayanamadım. Sırtıma yükleyip acile kadar seri bir şekilde götürmek istedim. O an çok üzüldüm bana karşı baktı, ağladı dayanamadım. Çok üzücü bir durumdu. Hastane de acil servise kadar götürdüm bıraktım”.

"Kadını tanımıyordum yardım etmek istedim" 

Güzel tepkilerle karşılaştığını dile getiren Kaya, "Teşekkür ediyorlar Allah razı olsun diyorlar duaları yeter. Herkesin böyle duyarlı olmasını istiyorum. Kadını tanımıyordum. Yardım etmek istedim. Elimden geleni yaptım. İnşallah durumu da iyidir” diye konuştu. 

http://ankaramasasi.com/haber/1714846/otobus-soforuydu-o-artik-bir-kahraman
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.