Çankaya Belediyesinden 4000 öğrenciye eğitim desteği

Çankaya Belediyesi, yeni eğitim öğretim döneminde YKS ve LGS’ye hazırlanacak 4000 öğrenciye eğitim desteği sağlayacak. Geçtiğimiz yıl Çankaya Akademi olarak başladığı eğitim desteği programı kapasitesini bu sene 8 kat arttıran Çankaya Belediyesinin Destek Eğitim Merkezlerinde, yeni dönem için ön kayıtlar 10 Eylül'e kadar devam edecek.
Mevlüt Peker
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 14:37
Çankaya Belediyesinden 4000 öğrenciye eğitim desteği

Çankaya Belediyesi “Örgün Eğitime Destek Programı” çerçevesinde gençler için başlattığı YKS ve LGS’ye hazırlık programında bu sene kapasitesini 8 kat yükselterek 4000 öğrenciye hizmet sağlayacak.


Çankaya Akademi olarak başladığı Destek Eğitim Merkezlerinin sayısını ise 10’a çıkaran Çankaya Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini hedefliyor.

Çankaya Belediyesinin eğitim ve sınav merkezleri olan "Çankaya Destek Eğitim Merkezleri"nde yeni dönem ön kayıtları 15 Ağustos 2022 - 10 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Merkezlerdeki eğitim destekleri ise ücretsiz sağlanacak. 6’ncı, 7’nci ve 8’inci sınıflar için LGS (Liselere Giriş Sınavı) hazırlık kurslarında Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler dersleri, 10’uncu, 11’inci ve 12’nci sınıflar ve mezunlar için YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlık kurslarında ise Türkçe, Matematik, Edebiyat, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya ve Felsefe dersleri verilecek.

10 merkezde eğitim verilecek

Çankaya Belediyesi Destek Eğitim Merkezi, Çankayalı öğrenciler için YKS ve LGS’ye yönelik ücretsiz hazırlık kurslarını 2022-2023 öğrenim döneminde, 10 merkezde vermeyi sürdürecek. Kurslara kayıt yaptırırken öğrencilerin 2 adet fotoğraf, kimlik fotokopisi ve ailenin gelir durumunu gösteren belge vermeleri gerekecek.

“Çankaya yanınızda”

Çankaya Belediyesi olarak her alanda ve her yaşta eğitime destek sağladıklarının altını çizen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Ortaokul ve liseye devam eden öğrenciler ile mezunlara yönelik, tamamlayıcı ve destekleyici eğitim çalışmaları yapmak ve eğitimde fırsat eşitsizliğini azaltmak amacıyla Çankaya Akademi olarak başladığımız "Çankaya Destek Eğitim" merkezlerimizi oluşturduk. Bu merkezlerde özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerden gelen çocuklarımıza destek olacağız. Tüm imkanlarımızı kullanarak çocuklarımızın eğitimine destek vermeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

http://ankaramasasi.com/haber/1716267/cankaya-belediyesinden-4000-ogrenciye-egitim-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.