Sincan Belediyesi seralarının gözde çiçeği sardunya

Kendi seralarında yetiştirdiği birbirinden güzel çiçek ve bitkilerle Sincan ilçesini güzelleştiren Sincan Belediyesi, diğer yandan da seralarında üretim ve satış faaliyetlerini sürdürüyor. Sardunya, camgüzeli, benjamin, antoryum ve devetabanı çiçekleri seraların en çok tercih edilenlerin başında geliyor.
Mevlüt Peker
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 15:06
Sincan Belediyesi seralarının gözde çiçeği sardunya

Çevre dostu projelerle öne çıkan Sincan Belediyesi, yetiştirdiği çiçek ve bitkilerle Sincan’ın yeşiline ve güzelliğine yatırım yapıyor.

Sincan Belediyesinin kendi seralarında itinayla yetiştirilen çiçek ve bitkiler hem çevre düzenlemesi çalışmalarında kullanılıyor hem de vatandaşın hizmetine sunuluyor.

Birbirinden renkli, mis kokulu bitkiler ve çiçekler, Sera Park ve Sincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünde bulunan seralarda üretiliyor.

Seralarda üretilip büyütülen bu çiçekler Sincan ilçesinin meydanlarını, caddelerini, refüjlerini, kavşaklarını ve parklarını süslüyor. Sincan ilçesi bu çiçek ve bitkilerle Sincanlılara görsel şölen yaşatıyor.

En çok tercih edilen çiçekler sardunya ve camgüzeli

Seralarda üretilen çiçek ve bitkiler mevsimine göre farlılık ve çeşitlilik gösteriyor. Vatandaşın seralara gelerek satın aldığı çiçekler arasında en çok ilgiyi gören çiçeklerin başında sardunya geliyor. Sardunyayı camgüzeli, antoryum, benjamin ve devetabanı izliyor.

Serada fide üretimi de gerçekleştiriliyor

Seralarda sadece çiçek ve bitki yetiştirilmiyor, fide üretimi de yapılıyor. Mevsimine göre ekilen tohumlar arasında sebze çeşitleri de yer alıyor.

Tarlasında ya da bahçesinde meyve ve sebze üretmek isteyen Sincanlılar, Sincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile irtibat kurup fide temin edebiliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1716330/sincan-belediyesi-seralarinin-gozde-cicegi-sardunya
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.