Afet gönüllülerine sertifikalarını Başkan Yavaş verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi öncülüğü ile başlatılan “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitim Programı” sona erdi. Programın sertifika töreninde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Biz hem Ankara için hem civarımız için şimdiden afetlere hazırlanıyoruz. İnşallah olmaz ama İstanbul’da da Ankara’mızda da diğer illerde de olabilecek bütün afetlere, afetlerin her çeşidine karşı hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu. AFAD, AKUT ve ABB iş birliğiyle düzenlenen eğitim programının sonunda 1643 kişi sertifikalarını aldı.
Mevlüt Peker
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 15:43
Afet gönüllülerine sertifikalarını Başkan Yavaş verdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentte tabii afetler karşısında halkı bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak maksaıyla 26 Şubat 2022’de startını verdiği “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitim Programı”nı tamamladı.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığınca 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 23. yıl dönümüne ithafen “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimleri Katılım Sertifikası ve Afet Ekipmanları Dağıtım Töreni” Ankara Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

AFAD, AKUT ve ABB iş birliğinde sağlanan eğitime katılan sivil toplum kuruluşları (STK), yerel dernekler, muhtarlar ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) gönüllüleri gerçekleştirilen törenle katılım ve teşekkür belgesi aldı.

Mansur Yavaş: Dayanışmanın kaçınılmaz olduğunu gördük

Sertifika töreninde katılımcılara hitap eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bugün gönüllü eğitim programını tamamlamış bulunuyoruz. Dünyanın her yerinde insanlar destek olmak istedikleri herhangi bir faaliyete gönüllü olurlar. Maalesef henüz Türkiye’de istediğimiz oranda bu gönüllülük ve gönüllü katılımı tam anlamıyla gerçekleştiremedik. Ancak artık iş birliğinin, dayanışmanın her alanda kaçınılmaz olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

“Artık afet dendiği zaman depremi değil, şehir sellerini de görmeye başladık” diyen Mansur Yavaş, “İklim krizinin sonucu olarak artık şehirlerde, kent-şehir selleri olmaya başladı. Böyle bir olay olduğu zaman ne yapabiliriz? Buna nasıl tedbir alabiliriz? Nasıl bir alarm sistemi kurabiliriz? Artık bunların tartışılma zamanı geldi. Doğal olarak iklim krizinin yarattığı şehir selleri, çarpık kentleşmenin yanında yangınlar, arkasından kuraklık ve heyelanlar oluşmaya başladı” şeklinde konuştu.

Koronavirüs salgınının da büyük bir afet olduğunu hatırlatan Mansur Yavaş, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Koronavirüsle de dünya karşılaştığı zaman ne yapacağını bilemedi, nasıl davranacağını bilemedi. Dolayısıyla bizim mutlaka her türlü afetten bir sonuç çıkarmamız gerekiyor. Sadece Ankara için değil, Allah korusun, ileride gerçekleşebilecek muhtemel bir İstanbul depremine karşı da mutlaka ve mutlaka çok sayıda gönüllüye ihtiyaç var. Biz hem Ankara için hem civarımız için şimdiden hazırlanıyoruz. Bu arada da bildiğiniz gibi Antalya’da, Manavgat’ta, Balıkesir’de olan yangınlara itfaiyemiz hemen müdahale etti. Yine Kastamonu’da Karadeniz tarafındaki bütün afetlere de belediye olarak destek verdik. Nasıl oralara gittiysek inşallah olmaz ama İstanbul’da da Ankara’mızda da olabilecek bütün afetlere, afetlerin her çeşidine karşı hep birlikte mücadele edeceğiz.”

"Başkentin 1643 gönüllü arama ve kurtarma ekibi hazır"

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Mutlu Gürler ise, “Bugün yoğun emeklerle afet farkındalık ve ilk yardım eğitimlerinin sertifika töreni için bir aradayız. 20 STK ile ortak akıl yaratma çabasının bir ürünü olan bu ortak sonuç Ankara Büyükşehir Belediyemiz, dairemiz ve mesai arkadaşlarımız için gurur ve mutluluk vesilesidir. Yüce gönüllüler ordusuna Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sertifika programını tamamlayarak en üst seviyede bilgi ve donanımla katılacak olan bin 643 kişiye katkı yapmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eğitimlere ilgi yoğundu

Deprem ve diğer afetlerden önce alınması gerekli önlemler, afet anında doğru davranış biçimleri, afet sonrası yapılması gerekenler ve kapsamlı iletişim ağı oluşturularak müdahale edilmesini sağlamak konularında uzmanlarca verilen eğitimler yoğun ilgi gördü. Hayati değere sahip eğitimlere katılan toplam 1643 gönüllü, katılım ve teşekkür belgesi almaya hak kazandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen törende arama-kurtarma gönüllülerine yelek, tulum, afet ve ilk yardım çantası, acil durum bilgi kartı ve rozetin bulunduğu ekipman hediye edildi.

http://ankaramasasi.com/haber/1716376/afet-gonullulerine-sertifikalarini-baskan-yavas-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.