Çankaya Belediyesinden Birlik Aşuresi

Çankaya Belediyesi, Muharrem Orucu sonrası Çukurambar’da bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda “Birlik Aşuresi” etkinliği düzenledi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen etkinliğe Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de katılarak aşure kazanını karıştırdı, vatandaşlara aşure ikramında bulundu.
Mevlüt Peker
|
15 Ağustos 2022, Pazartesi - 16:40
Çankaya Belediyesinden Birlik Aşuresi

Çankaya Belediyesi her sene olduğu gibi bu yıl da “Acılar dünde kalsın, bir daha yaşanmasın” sloganıyla Muharrem Orucu sonrası vatandaşları Birlik Aşuresi etkinliğinde bir araya getirdi. 11 sivil toplum kuruşu (STK) ile birlikte gerçekleştirilen Birlik Aşuresi etkinliğine Ankaralılar büyük ilgi gösterdi.

Siyasetçiler de katıldı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahibi olduğu etkinliğe CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, 24. Dönem CHP İzmir Milletvekili ve eski AİHM Yargıcı Rıza Türmen, CHP Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşçıer, CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım da katıldı.

Alper Taşdelen: Herkesi eşit yurttaş bilerek hizmet veriyoruz

Alevi dedesi tarafından yapılan dua ile başlayan etkinlikte konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Biz insanı insan olduğu için seviyoruz, biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz ve o nedenle hiçbir şekilde insanı insandan ayırt etmiyoruz, ötekileştirmiyoruz. Siyasi düşüncesi, inancı, kökeni ne olursa olsun herkesi eşit yurttaş bilip öyle hizmet veriyoruz” diye konuştu.

“Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ile Ehlibeyt’i rahmetle anıyorum” ifadelerini kullanan Alper Taşdelen, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Özgürlük, insan sevgisi ve demokrasi yolunda bir kırmızı çizgimiz daha var o da Laikliktir, Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’dir. İnsanlık için, özgürlük için, eşitlik için mücadele eden ve bu uğurda zalime başkaldıran herkesi rahmetle ve saygıyla anıyorum” diye konuştu. Taşdelen, konuşmasını, “Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı…”

Sanatçılardan türküler

Vatandaşlara aşure ikramının yapıldığı etkinlikte sanatçılar Cengiz Özkan, Erdal Beyazgül, Ersin Perçin ve Gökhan Kılıç sahne alarak birbirinden güzel türküleri seslendirdi.


Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, aşure kazanını karıştırdı ve vatandaşlara da aşure verdi.

http://ankaramasasi.com/haber/1716465/cankaya-belediyesinden-birlik-asuresi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.