Mustafa Ergen'den Prof. Dr.Üstün Dökmen'e tepki

Deva Partisi Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen, Prof. Doktor Üstün Dökmen’in “başörtülüden psikolog olmaz” açıklamasına tepki gösterdi. Ergen “Bu tip şeylerle 20-30 sene önceki tartışmaların gündeme gelmesini anlamsız buluyoruz” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
16 Ağustos 2022, Salı - 12:45
Mustafa Ergen'den Prof. Dr.Üstün Dökmen'e tepki

Mustafa Ergen, Ankara Masası Gündem Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Prof. Doktor Üstün  Dökmen’in “başörtülüden psikolog olmaz” açıklamasının hatırlatılması üzerine Ergen, herkesin inancı, yaşam biçimi ve hayata bakışının kendi tercihi olduğunu vurguladı.

“Etik değerlerin giyim tarzı ile değişeceğini düşünmüyoruz”

Ergen, “Yapacağı işin de kendi gereklilikleri var sonuçta herkesin kendi etik değerleri var ve biz bu etik değerlerin birbirinden farklı farklı giyim tarzı ile değişeceğini düşünmüyoruz. Ve söylediğim gibi herkes kendi kişiliğini bulmuş olarak, bir birey olarak bakıyoruz.” ifadesini kullandı.

“30 sene önceki tartışmaların gündeme gelmesini anlamsız buluyoruz”

“ Bu tip şeylerle 20-30 sene önceki tartışmaların gündeme gelmesini anlamsız buluyoruz. Ülke olarak onları geçtiğimizi düşünüyoruz” diyen Ergen, “O tartışmalar belki zamanında yapıldı ve görünen noktada güvensizlik temelli bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Biz herkesin bu toplumun bir parçası olarak katkı vermesi ve katkı alabileceğimiz bir yapının tesis edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

“Başörtüsü empatiye engel midir?”

Mustafa Ergen, “Başörtüsü empatiye engel midir?” sorusu üzerine de “Talihsiz bir açıklama olmuş, tam tersi de söylenebilir. Herkes kendi mesleği ne gerektiriyorsa yapacak, akla bilime ve bilgiye sahiptir. İnsanların yaşayış tarzı bunu da seçmede özgürdür.” değerlendirmesinde bulundu.

http://ankaramasasi.com/haber/1717851/mustafa-ergenden-prof-drustun-dokmene-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.