Davutoğlu,''Düzensiz göç ile ilgili ne planlıyorsunuz ?''

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin düzensiz göç sorunu ve çözüm önerileri kapsamında 'Gelecek Modeli'ni açıkladı.
Onur Çetinkaya
|
18 Ağustos 2022, Perşembe - 12:49
Davutoğlu,''Düzensiz göç ile ilgili ne planlıyorsunuz ?''

Ahmet Davutoğlu, partisinin düzensiz göç sorunu ve çözüm önerileri kapsamında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.Davutoğlu,iktidarın düzensiz göç politikasına tepki gösterdi.

''Ne planlıyorsunuz? ''

Düzensiz göçlerle ilk kez karşılaşılmadığını söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı, iktidar partisine planlarının ne olduğunu sordu.

Ahmet Davutoğlu,''Biz ilk defa göçlerle karşılaşmıyoruz. Yakın dönemde de ilk defa karşılaşmıyoruz. Balkan savaşlarından bu yana Balkanlardan dalga dalga gelen göçleri Anadolu toprakları karşıladı. Hepimiz bu sorumluluğu stratejik bir akıllı bir demokratik hukuk devleti kurallarıyla, evrensel insan haklarını riayet eden saygın bir ülke imajıyla birleştirmek zorundayız '' ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,son dönemlerde tartışılan vatandaşlık konusuna değindi.

Davutoğlu, ''Türkiye düzensiz göç ordusuyla karşı karşıyadır, mutlaka tedbir alınmalıdır. Bu tedbir insan haklarına aykırı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin devlet kültürüne ve devlet vicdanına da yabancı kalamaz. Doğu’dan gelen Suriye’den gelen göçlerle ilgili, vatandaşlık verilenlerle ilgili ne planlıyorsunuz? '' diye konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1721383/davutogluduzensiz-goc-ile-ilgili-ne-planliyorsunuz-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.