6'lı masa ilk tur son toplantısı yarın

6’lı masa ilk tur son toplantısı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde yapılacak.
Ersin Küçükbarak
|
20 Ağustos 2022, Cumartesi - 14:58
6'lı masa ilk tur son toplantısı yarın

6 muhalefet partisinin lideri ilk olarak 12 Şubat’ta CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ev sahipliğinde buluştu.

İlk tur yarınki toplantıyla tamamlanacak.

Bu turun son toplantısında liderler  Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde buluşacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Pazar günü saat 14.00’te bir araya gelecek.

Toplantıda, bundan sonraki görüşme turları için format belirlenmesinin yanı sıra, “geçiş sürecinde cumhurbaşkanının yetkileri ve yönetim usulleri”nin masaya yatırılması planlanıyor. Bir süredir tartışmaların gündeminde olan "6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" sorusunun  bu toplantıda gündeme gelip gelmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor.

Kulislere yansıyan bilgilere göre ikinci tur görüşmelerin, TBMM’nin açılmasından sonra, yani Ekim ayında başlaması ve CHP’nin ev sahipliğinde yapılması üzerinde duruluyor.

Ancak bundan sonraki toplantıların her ay mı, yoksa seçim sürecine de girilmesi nedeniyle, temel konuları görüşmek üzerine gereksinim halinde mi toplanması konusunun yarınki toplantıda netleşeceği ifade ediliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/1725605/6li-masa-ilk-tur-son-toplantisi-yarin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.