6’lı Masa ortak açıklama yaptı

6'lı Masa paydaşları, ilk liderler turunun ardından ortak açıklama yaptı. Açıklamada, "Ortak Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye Cumhuriyeti'nin 13. Cumhurbaşkanı olacak." dedi.
Zeliha Demirci
|
21 Ağustos 2022, Pazar - 20:25
6’lı Masa ortak açıklama yaptı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan oluşan 6’lı masanın altıncı toplantısı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Saat 14.00’da başlayan toplantı yaklaşık olarak 6 saat sürdü.

Toplantı sonrası 6 muhalefet partisi ortak bir basın açıklaması yayımladı. Yapılan yazılı açıklamada 13. Cumhurbaşkanı adayının herkesi kucaklayan bir Cumhurbaşkanı adayı olacağına dikkat çekilirken bir sonraki toplantının ise 2 Ekim’de CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirileceği duyuruldu.

6'lı Masa'nın toplandığı 12 Şubat'tan daha kararlı olduğu vurgusu yapılan yazıda Cumhurbaşkanı adayının ortak aday olacağı ve 13. Cumhurbaşkanı seçileceği ifade edildi.

Ayrıca 6'lı Masa'nın ikinci tur görüşmelerinin 2 Ekim'de başlayacağı ve ilk ev sahipliğini CHP'nin yapılacağı belirtildi.

6'lı İttifak tarafından yayınlanan ortak mutabakat metni şöyle:


http://ankaramasasi.com/haber/1733286/6li-masa-ortak-aciklama-yapti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.