Kasım Koç: Özdemir Turgut sadece tuvalet sözünü yerine getirdi

CHP Haymana İlçe Başkanı Kasım Koç, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut'un ilçeye yeterince hizmet yapmadığını belirterek "Vaatleri arasında tuvalet sözü vardı, sadece onu yaptı" dedi.
Ankara Masası
|
22 Ağustos 2022, Pazartesi - 13:16
Kasım Koç: Özdemir Turgut sadece tuvalet sözünü yerine getirdi

CHP Haymana İlçe Başkanı Kasım Koç, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Haymana'nın gündeminin tüm Türkiye'de olduğu gibi hayat pahalılığı olduğunu söyleyen Koç, sorumluların istifa etmesi gerektiğini belirtti.

Koç, ilçede inanılmaz bir işsizlik olduğunu, üniversite mezunu çocukların ne iş olsa yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

"Mansur Yavaş'la çiftçi yardım gördü"

Haymana’nın gelir kaynağının hayvancılık, tarım ve turizm olduğunun altını çizen Koç, çiftçiliğin artan maliyetler nedeniyle bitme noktasına geldiğini aktardı.

Koç, Haymana Belediyesinin çiftçiye gerekli desteği vermediğini ifade ederek "  Bir kilo nohut desteği bile vermediler. 2019 yılında Mansur Yavaş’ın göreve gelmesiyle çiftçi yardım gördü" şeklinde konuştu.

Sosyal yardım taleplerinde de bir artış olduğuna dikkat çeken Kasım Koç "İlçemizde 1700 kişi sosyal yardım alıyordu, şu anda 5 bine dayandı. Hem maddi hem sosyal anlamda talepler arttı. İnsanlar geçinemiyor." ifadelerini kullandı.

"Tuvaletten başka bir şey yapmadı"

AK Parti hükümeti döneminde ilçeye gerekli yatırımların yapılmadığını belirten CHP İlçe Başkanı, Haymana'nın seçim döneminde hatırlandığını, oy karşılığında hizmet aldığını ifade etti.

Mevcut Belediye Başkanı Özdemir Turgut'un hizmetlerini de değerlendiren Koç "Verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getirmedi. Bir tuvalet sözü vermişti, tuvaletten başka bir şey yapmadı. Bir şey yapabilmesi için hayal dünyasının olması gerekiyor, hayal dünyası çok küçük." dedi.

Haymana'nın sosyal faaliyet alanlarının az olduğunu söyleyen Koç, bir çocuk parkı yapılacak alanın bile olmadığını aktardı. Koç " Belediyeye ait neresi varsa yüzde 60’ını sattılar. ABB’ye park yaptıracağız, yer yok." ifadelerini kullandı.

"Projesi olmayan şeyi nasıl bitireceksin"

Koç, Haymana esnafına büyük katkısı olan merkez kaplıcanın belediye tarafından yıkıldığını aktardı. Kaplıcanın sezonun ortasında yıkılmasını eleştiren Koç " 8 aydır taş kırıyorlar. Burası esnafa büyük gelir getiriyordu. Bir sene içinde bitiririz diyorlar ama projesi olmayan şeyi nasıl bitireceksin." diye konuştu.

" Mansur Yavaş, Haymana için şans"

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Haymana'ya olan hizmetlerinden bahseden Kasım Koç şunları söyledi;

300 km sıcak-soğuk asfalt atıldı, köylerin su sorunu çözüldü, alt yapı sorunları ele alındı, çiftçilere destekler verildi. CHP ilçe başkanı olarak, Haymana’ya verilen desteğin başka bir ilçeye verilmediğini düşünüyorum.Mansur Yavaş, Haymana için büyük bir şans.

CHP Haymana İlçe Başkanı Kasım Koç, 2023 seçimlerindeki oy hedeflerinin ise yüzde 70 olduğunu vurguladı.

http://ankaramasasi.com/haber/1733895/kasim-koc-ozdemir-turgut-sadece-tuvalet-sozunu-yerine-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.