Yıldırım Kaya'dan İmamoğlu'nun kampanya danışmanı Necati Özkan'a eleştiri

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya “adayın gecikmesi iktidara yarıyor” diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya danışmanlığını yapan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Necati Özkan’a yanıt verdi. Kaya, “6 lider uyum içerisinde ortak metinlerin altına imza atarak birlikte yol yürüyorlar. Bu yolu hiç kimse karartmaya çalışmasın bu yol Türkiye’nin aydınlık yoludur” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Ağustos 2022, Pazartesi - 17:52
Yıldırım Kaya'dan İmamoğlu'nun kampanya danışmanı Necati Özkan'a eleştiri

Yıldırım Kaya, Ankara Masası Gündem programında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

6’lı masanın Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunu değerlendiren Kaya, Cumhuriyet Gazetesindeki köşe yazısında “Muhalefet partilerinin artık detayları tamamlayıp hızla aday ilanına geçmesi şart. Çünkü aday yoksa ortada kampanya yoktur. Muhalefetin daha fazla gecikmesi iktidar bileşenlerinin işine yarar” diye yazan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kampanya danışmanlığını da yapan Necati Özkan’a yanıt verdi.

Yıldırım Kaya, “Onun yazdığı bir kitapla Ekrem Beye çok büyük haksızlık ettiğini hepimiz biliyoruz. Onu bir Fatih Sultan Mehmet gibi takdim etmesi, danışmanlar danışmanlığını yapsın bunun fikriyat olarak kendi fikrini açıklayabilir ama stratejiyi 6 lider yapar, danışmanları da var” ifadesini kullandı.

Kaya şöyle devam etti:

“Aklı kendinde kalsın”

“ 6 lider bugüne kadar Türkiye’de başarılara imza atmış isimlerden oluşuyor. Bir bakın oraya başbakanlık yapmış olan da var, genel müdürlük yapmış olan da var, orada dışişleri bakanlığı yapmış olan da var. Türkiye’de siyasette bedel ödeyerek gelmiş isimlerden oluşuyor. Bunların akıl edemediğini sayın Özkan akıl ediyorsa aklı kendinde kalsın bence.”

“Adayımızı açıklasak horoz dövüşüne döndürülecek”

“ Eğer bugün adayımızı açıklasak ilkeler ve çözüm önerilerimiz toplum tarafından tartışılmayacak, çok özür diliyorum bir horoz dövüşüne döndürülecek, iki kişinin tartışması şeklinde gidecek.”

“Avrupa’da adayın kim olduğu değil ne yapacağı hep konuşulur”

“ Ama şuanda toplum bütünlüklü olarak bir siyasi partinin adayının etrafında şekillenmiyor. Sorunlar yumağının hangi politikayla çözüleceği konusunda bir yere kilitlenmiştir. Ortadoğu kültürü peşine takılmamamız lazım, Avrupa’yı görmüştür Avrupa’da adayın kim olduğu değil ne yapacağı hep konuşulur biraz Türkiye’de de buna doğru yüzümüzü dönmeliyiz.”

“Bu yolu hiç kimse karartmaya çalışmasın”

“ Ne çektiysek tek adamdan çektik, ne çektiysek tek akıldan çektik. Teklik Allah’a mahsustur, birlik bize mahsustur. Teklikten vazgeçelim birliği savunalım. Ortak akıl Türkiye’nin sorunlarını çözmeye yeter. Bu 6’lı masa ilk turunu bitirdi. Bu 6’lı masa dağılır diyorlardı, anlaşamaz diyorlardı, gördüğünüz gibi uyum içerisinde ortak metinlerin altına imza atarak birlikte yol yürüyorlar. Bu yolu hiç kimse karartmaya çalışmasın bu yol Türkiye’nin aydınlık yoludur.

http://ankaramasasi.com/haber/1734198/yildirim-kayadan-imamoglunun-kampanya-danismani-necati-ozkana-elestiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.