Bakan Bilgin, masadaki EYT formülünü açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili Almanya ve Hollanda modelinin masada olduğu bilgisinin doğru olmadığını söyledi. Bilgin, Türkiye modeli üzerinde çalıştıklarını belirtti.
Ankara Masası
|
23 Ağustos 2022, Salı - 09:32
Bakan Bilgin, masadaki EYT formülünü açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca aileyi yakından ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili açıklamalarda bulundu.

Şu an sorunun çözümü için masada bir tane EYT formülü olduğunu belirten Bakan Bilgin "Hollanda ve Almanya modelleri masada değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz " diye konuştu.

Aşamalı çalışma grupları olduğunu belirten Bilgin "İlgili kurumlarla da çalışmalar sürecek ve ortak noktaya ulaşıldığında Cumhurbaşkanımıza sunulacak. Kabul görürse kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

Bilgin, daha önce Türkiye modeli üzerinde çalıştıklarını açıklamıştı.

EYT sorunu için çalışma grubu kurulmuştu

8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yılını ve primini doldurmuş ancak yaş şartı nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için bir çalışma grubu oluşturuldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yıl sonuna kadar grubunun çalışmalarını tamamlayacağı sonuçlarını kamuoyu ile paylaşılacağını duyurmuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1734659/bakan-bilgin-masadaki-eyt-formulunu-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.