24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 24. kez düzenleniyor. Festivalde birçok Türk Cumhuriyetinden temsilcilikler bulunurken Türk Kültürü dokusu Türk yemekleriyle ve Kültürel kıyafetlerle her an yaşatılacak. 26 Ağustos Cuma günü başlayacak olan Festival 10 gün sürecek.
Ankara Masası
|
25 Ağustos 2022, Perşembe - 16:55
24. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nin 24’üncüsü 26 Ağustos Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Birçok sanatçı sahneye çıkacak

10 gün sürecek olan festivalde Mustafa Ceceli, Oğuzhan Koç, Sevcan Orhan ve Haluk Levent gibi ünlü sanatçılar konser verecek. 400 Kişilik Ulusal ve Uluslararası Halk Oyunu ve Dansçıdan Oluşan 30 Ekip de sahne alacak.

10 Türk Cumhuriyeti temsilciliği yer alacak

Türk dünyası ve Anadolu'yu kültür ve sanatlarıyla Buluşturan festivalde 19 İl, 10 Türk Cumhuriyeti ve Temsilciliği yer alıyor. Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırım, Doğu Türkistan ve dünyanın dört bir yanından gelen Türk toplulukları kültür ve sanatlarıyla festivalde kültür sentezini birleştirecek.

Festivalde Türk Beyleri Kent Meydanı'nda stantlarda Anadolu ve Türk dünyasının yemekleri, kıyafetleri, örf ve adetlerine ait bir çok unsur sergilenecek.

10 gün sürecek

10 gün sürecek olan Türk dünyasının festivali cuma günü festival yürüyüşüyle başlayacak. Saat 16.00'da Piyade Mahallesi pazar yerinden başlayacak kortej, festivalin düzenleneceği Türk Beyleri Kent Meydanı'nda sona erecek.

Tüm Ankaralılar davetli

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, başkentlileri festivale davet etti.

Başkan Demirel,"26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceğimiz festivalimizde, bize, Türk milletine ait ne varsa yer alıyor. Bu festival kültürümüzün, sanatımızın, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin festivalidir. Balkanlardan Orta Asya’ya, Kırım’dan Kerkük’e Türk dünyası ve doğusundan batısına; kuzeyinden güneyine Anadolu kültürleri Etimesgut’ta buluşuyor. Festivalimize toyumuza tüm vatandaşlarımız davet ediyorum. ifadelerini kullandı.

Festival programı şu şekilde;

1.GÜN / 26 AĞUSTOS 2022 Cuma Festival Yürüyüşü(Festival Yürüyüşü Saat: 16.00’da Piyade Mahallesi Salı pazarından başlayıp Festival alanında son bulacaktır.)Akşam Programı: Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği, Adanalılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) Mustafa Ceceli konseri.

2. GÜN / 27 AĞUSTOS 2022 Cumartesi Etimesgutlu Çankırılılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Yaren ve Kültür Derneği, Niğde İlive İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Kırgızistan Büyükelçiliği. Ekin Uzunlar konseri.

3. GÜN /28 AĞUSTOS 2022 Pazar Ankara Etimesgutlu’lar Derneği, Başkent Tokatlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, BİSAV (Balkan Göçmenleri İktis.Araştırma ve Sos. Yard. Vakfı) Elif Buse Doğan konseri.

4. GÜN / 29 AĞUSTOS 2022 Pazartesi Erzurum iktisadi sosyal araştırma vakfı (ESAV), Gaziantepliler Yardımlaşma ve GaziantepKültür Tanıtım Derneği, Kazakistan Büyükelçiliği Mustafa Taş konseri.

5. GÜN / 30 AĞUSTOS 2022 Salı Başkent Samsunlular Derneği, Etimesgut Gümüşhaneliler Derneği, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Oğuzhan Koç konseri.

6. GÜN / 31 AĞUSTOS 2022 Çarsamba Kırşehirli Dernekler Federasyonu, Kahramanmaraş ve İlçeleri Kültür Derneği, Kırım Tatarları Kültür ve Yardımlaşma Derneği İsmail Altunsaray konseri.

7. GÜN / 01 EYLÜL 2022 Perşembe Ankara Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Etimesgutta Oturan Çorumlular Kültürve Dayanışma Derneği, Özbekistan Büyükelçiliği Hüseyin Kağıt konseri.

8. GÜN / 02 EYLÜL 2022 Cuma Kırıkkale İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Sivaslılar Kültür ve DayanışmaDerneği, Türkmeneli Vakfı Başkanlığı Sevcan Orhan Konseri.

9. GÜN / 03 EYLÜL 2022 Cumartesi

Etimesgut Konyalılar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma veDayanışma Derneği, Yozgatlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Büyükelçiliği Aysel Yakupoğlu konseri.

10.GÜN / 04 EYLÜL 2022 Pazar (final) Azerbaycan Büyükelçiliği, Etimesgut Belediyesi Final Gecesi Haluk Levent Konseri.

http://ankaramasasi.com/haber/1739546/24-uluslararasi-anadolu-gunleri-kultur-ve-sanat-festivali-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.