Kılıçdaroğlu, Yeni Balık Hali ve Başkent İlçeler Terminali açılışına katıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni Balık Hali ve Başkent İlçeler Terminali açıldı.​ Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.
Ersin Küçükbarak
|
07 Eylül 2022, Çarşamba - 11:42
 Kılıçdaroğlu, Yeni Balık Hali ve Başkent İlçeler Terminali açılışına katıldı

Açılışta konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş insan odaklı belediyecilik anlayışıyla çalıştıklarını söyledi.

3 yıl boyunca kentin asli ihtiyaçlarıyla ilgilendiklerinin altını çizen Yavaş, halktan aldıkları paraları heba etmeden ve her kuruşun hesabını vererek çalıştıklarını vurguladı.

   "Atıl projelere asla tenezzül etmedik” 

Yavaş,  “Ürettik, destekler verdik. Halkın sağlığını, halkın canını, esnafımızın ihtiyaçlarını, öğrencilerimizi, çiftçilerimizi, garip gurebayı önceledik, atıl projelere asla tenezzül etmedik” dedi.

Yeni köprülü kavşaklar, bağlantı yolları, yeşil alanlar kazandırdıklarını anlatan Yavaş, 33 buçuk kilometrelik 4 yeni metro hattı için süreci işlettiklerini belirten Yavaş, 2013 yılından beri otobüs alınmayan başkente 400 yeni otobüs kazandırdıklarını ifade etti.

Yavaş, büyük alt yapı projelerine devam ettiklerini, yeni bisiklet yolları yaptıklarını, 17 yeni kreş açtıklarını, 3 teknoloji merkezini bitirdiklerini dile getirdi.

Gençlere ucuz ulaşım imkanı getirdiklerini ve 40 kuruşa otobüse binmelerini ağladıklarını kaydeden Yavaş, öğrencilere yüzde 50 indirimli su temin ettiklerini de hatırlattı.

Mansur Yavaş, yerel bazda en kapsamlı üretim destekleriyle artık Ankarada çiftçilerin ürettiğini ve kazandığını da söyledi.

"Dünyaya iyi bir model olacağız"

Mazot , tohum, gübre ve sulama borusu desteklerini artıracaklarını belirten Yavaş, bu bağlamda dünyaya iyi bir model olacaklarının altını çizdi.

“Başkent ilçeler otogarının yapımına 2021 yılının Ekim ayında başladık. Yaklaşık 4 buçuk milyon lira maliyetle tamamladığımız projemizle 25 araç kapasiteli terminal binamızı inşa ettik. 4 katlı olan terminalimiz ofisleri, kafeteryası, istirahat odası, şoför odası, bebek bakım odası, mescit gibi alanlarıyla başkentlilere ve esnafımıza hizmet verecek. Başkent İlçeler Terminaliyle bir yandan halkımıza modern hizmetler sunmayı hedeflerken bir yandan da önceden karda kışta ya da güneşin altında yol kenarlarında beklemek zorunda olan esnafımıza ve vatandaşımıza yeni bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Balık halini yenilemek için seçimlerden önce esnafımıza söz vermiştik. Yıkık ve eskimiş barakaları yeni ve modern bir tesise dönüştüreceğiz demiştik. Çünkü o virane yapılar başkentimize de esnafımıza da yakışmıyordu. 2021 nisan ayında o köhne binaları yıktık. İhale ve sözleşme işlemlerini tamamlayarak temmuz ayında yer teslimi yaptık ve hemen işe başladık. Yaklaşık 10 bin metre kare arsa üzerine her biri 275 metrekare ve 2 katlı olan 14 adet dükkan ve 235 metrekare soğuk hava deposu inşasını tamamladık. Yeni balık hali esnafımızın her birinin dükkanlarında 40 ton balık kapasiteli soğuk hava depoları olacak şekilde dizayn edildi. 24 milyon 67 bin lira maliyetle tamamladığımız yeni ve modern balık hali Ankara'mıza çok yakıştı.”

Mansur Yavaş, bütün bunları yaparken geçmiş dönemden kalan 4,5 milyar TL borç ödediklerini ve 3 binden fazla ihaleyi canlı yayınladıklarını belirterek “ En büyük projemizin şeffaflık ve hesap verebilirlik olmaya devam edeceğini vurguluyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, 80 ile örnek çalışmalarından dolayı Mansur Yavaşı kutladı.

Giresun’da balıkçıları ziyaret ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Az önce konuşan arkadaşım balıkçıların sahipsiz olduğunu söyledi. Ben bütün balıkçı arkadaşlarımın hepsine söz verdim. Hopa’dan başlayıp Samandağ’a kadar bir milletvekili arkadaşımızı ve ekibini görevlendirdik her bir limanı her bir bölgeyi gezerek balıkçıların sorunlarını saptayın diye” şeklinde konuştu.

“ Eski hal hakkınız değildi şimdi hakkınız teslim edildi” diyen Kılıçdaroğlu, balıkların uygar bir ortamda tüketiciye hazırlanacağını vurguladı.

Mansur Yavaş’ın  sadece bu 2 tesisi yapmadığını belirten Kılıçdaroğlu, kırsal kalkınmada Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza attığına dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Kucaklaşıyoruz, helalleşiyoruz”

“Gençler bizim için elbette ki çok önemli, gençler eğlenmek ister, gülmek ister, bisiklete binmek ister, araba sahibi olmak ister, huzur içinde yaşamak ister, düşüncelerini özgürce ifade edebilmek ister. Türkiye’nin nüfusunun yarısından fazlası gençlerden oluşuyor. Dolayısıyla gençleri ihmal eden bir yönetimi Türkiye asla kabul etmiyor. Biz bütün gençler kucaklıyoruz. Efendim bütün bunlar toplumun kucaklaşmasına ortam hazırlıyor. Kucaklaşıyoruz. Bütün bunlar aynı zamanda helalleşmemize ortam hazırlıyor, helalleşiyoruz.”

“Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız”

“ Hiç kimsenin kimliğini, hiç kimsenin yaşam tarzını, hiç kimsenin inancını sorgulamadan bu ülkede herkesin, 85 milyon insanın huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi inşa etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken Millet İttifakı olarak yapıyoruz. 6 parti, 6 lideriz orada. Ama hepimiz bu ülkede huzur istiyoruz, hepimiz barış istiyoruz, hepimiz birlikte yaşamak istiyoruz, hepimiz kucaklaşmak istiyoruz. Ayrışmayı değil, kavgayı değil tam tersine beraber olmayı güçlü olmayı istiyoruz. Bizi ayırmak isteyenler başkaları, bölmek isteyenler başkaları ama biz bölünmeyeceğiz, biz ayrışmayacağız, biz bazılarının inadına karşı beraber olacağız, birlikte olacağız kucaklaşacağız. Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Vatanını ve bayrağını kim seviyorsa başımızın üstünde yeri vardır”

"Allah aşkına kavgadan bıkmadık mı ya? Kardeş kardeşi sorgulamaya başladı. Komşumuzu sorgulamaya başladık. Yetmiyor mu daha bu? Niye kucaklaşmıyoruz, niye helalleşmiyoruz? İlla kavga mı edelim yani? Birileri elin oğlu avucunu ovuştursun. Öyle mi olacak yani? Biz milli Kurtuluş Savaşı’nı veren bir gelenekten geliyoruz. Milli Kurtuluş Savaşı’nı beraber verdik. Milli Kurtuluş Savaşı sadece Türkiye’nin kurtuluşu değildir. Milli Kurtuluş Savaşı aynı zamanda bütün mazlum milletlerin Kurtuluş Savaşı olmuştur. Biz aynı zamanda bütün mazlum milletlere örnek olduk. Şimdi kavganın zamanı değil beraber olmanın zamanı. Şimdi birlikte olmanın zamanı. Hiçbir grubu, kişiyi, yapıyı bayrağımıza ve vatanımıza bağlı kaldığı sürece herkesin başımızın üstünde yeri vardır. İki kırmızı çizgimiz vardır, vatanımız ve bayrağımız. Vatanını ve bayrağını kim seviyorsa başımızın üstünde yeri vardır.”

Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye başkanlarının hiçbir ayrım yapmadıklarını belirterek, “Gelip size sordular mı; siz hangi partiye oy veriyorsunuz? Size sordular mı; sizin kimliğiniz ne? Size sordular mı; sizin inancınız ne? Hayır. Sizin yerinizin daha güzel olması gerekiyor. İnsani koşullarda Ankaralılara hizmet etmeniz gerekiyor. Bunu yapıyor. Ayrım yapmadan bütün Ankara’yı, bütün Ankaralıları kucaklıyor.” İfadelerini kullandı.

Millet İttifakı olarak ekonomiyi  düzelteceklerini, huzuru ve  bereketi getireceklerini sözlerine ekledi.

http://ankaramasasi.com/haber/1762455/kilicdaroglu-yeni-balik-hali-ve-baskent-ilceler-terminali-acilisina-katildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.