'Ali Babanın Çiftliği' isimli çeteye dava

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde kurdukları çiftliğe de 'Ali Babanın Çiftliği' adını veren çeteye üyeleri hakkında 'parada sahtecilik' suçundan 21’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 16 sanıktan 13'ü çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. Tutuklanan 3 sanık ise yaptıkları itiraz sonucu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Ankara Masası
|
07 Eylül 2022, Çarşamba - 16:27
'Ali Babanın Çiftliği' isimli çeteye dava

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, geçtiğimiz yıl piyasaya sahte para sürüldüğü ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

Bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından polis ekipleri Ankara merkezli 21 ilde operasyon düzenledi.

Operasyonda, Umut K., Ersen T., Adem E., İsmail A., Barış K., Doğan G., Enver Y., Fatih S., Gazi K., Hasan Hüseyin A., Kadir Ö., Mehmet Ö., Sait B., Serdar A., Seyit Gökhan Y. ve Umut K. gözaltına alındı.

Çetenin  'Ali Babanın Çiftliği' olarak adlandırdıkları Gölbaşı'nda bulunan evde yapılan aramalarda, sahte para basımında kullanılan baskı kalıbı ve diğer malzemeler ile basılı Türk lirası ile ABD doları ele geçirildi.

Hepsi serbest kaldı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 16 kişi hakkında   zincirleme şekilde 'parada sahtecilik' suçundan 21’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Umut K., Ersen T. ve İsmail A. savcılık sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 13 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 3 tutuklu da daha sonra yaptıkları itiraz üzerine adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

(İHA)

http://ankaramasasi.com/haber/1762996/ali-babanin-ciftligi-isimli-ceteye-dava
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.