Ebru Günay,''Ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır''

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Gürsel Tekin'in HDP ile ilgili bakanlık sözlerine ''HDP'nin olduğu masada biz olmayız'' dedi. Akşener'in sözlerine HDP'den yanıt geldi.
Onur Çetinkaya
|
08 Eylül 2022, Perşembe - 14:22
Ebru Günay,''Ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır''

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleri altılı masada kısa süreli krize neden oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP’nin kırmızı çizgileri olduğunu ifade ederek,"HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz" dedi.

“Hiçbir HDP’li zaten senin olduğun masaya gelmez''

Halkların Demokratik Partisi Parti Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde haftalık olağan basın toplantısında İYİ Parti lideri Akşener'in sözlerini değerlendirdi.

HDP’nin masası ve ittifakı bellidir. Bizim birlikteliğimiz Emek ve Özgürlük İttifakıdır. Bu ittifak gerçekten demokratik değişimi, dönüşümü isteyen gerçek muhaliflerin tek adresidir diyen Günay,  “Hiçbir HDP’li zaten senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez'' açıklamasında bulundu.

Bakanlık tartışmasına yönelik konuşan  HDP Parti Sözcüsü,''Hiçbir partiyle bakanlık pazarlığı yapmadık, yapmayız. Seçimlerde alacağımız oylarla halkımız bizi görmek istediği yerde görecektir. Yönetim ehliyetimizi bize birileri değil, halk verecek.'' diye konuştu.

''Ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır''

Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP’ye konum belirlemek değil ifadelerini kullanan Günay, “Bir kere halk; seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Hiç merak etme, senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90’ların karanlığıdır” şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/1764042/ebru-gunayulkeye-vaat-ettigin-tek-sey-90larin-karanligidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.